Boekspots

Boekspots zijn een initiatief van de Bibliotheek Z-O-U-T in samenwerking met Bisc Utrecht. Door middel van Boekspots wil de bibliotheek het leesplezier vergroten, en laten zien dat lezen altijd en overal kan.

Spots kunnen bijvoorbeeld op recreatiecentra, verzorgingshuizen, congrescentra, en natuurlijk ook in kerken of bij de kapper geplaatst worden. Boeken krijgen zo een tweede leven.

Het gebruik van een Boekspot is gratis en er zijn (bijna) geen regels; zo is een lidmaatschap van de bibliotheek niet nodig. Boekspots zijn boekenkasten in de openbare ruimte waar iedereen boeken kan vinden en ruilen. Romans, fictie, non-fictie, dichtbundels, kookboeken, alles is mogelijk.

Boeken worden meer gelezen als ze worden gedeeld. Dit creëert waarde doordat je er iemand blij mee maakt, niet alleen door het boek zelf, ook door de leeservaring die je hebt gehad en kunt delen door deze in het boek te noteren. De doelstelling van Boekspots is daarmee naast leesbevordering ook het versterken van sociale interactie, in het bijzonder via de locatie.

Boekspots in Z-O-U-T

Momenteel zijn er vier boekspots in de regio Z-O-U-T.

Gun uw boek een tweede leven.

Voor de Boekspots is de Bibliotheek Z-O-U-T op zoek naar boeken.

Inwoners van de Utrechtse Heuvelrug worden opgeroepen hun boeken een tweede leven te geven en ze in te leveren bij één van de bibliotheeklocaties. Voorwaarde is dat het mooie en recente titels zijn. Het liefst voorzien van een kort leesadvies. Waarom moet dit boek door anderen gelezen worden.