Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Over de grens

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. 

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Nederland Leest activiteiten

 • Dinsdag 2 november : Bulado [Film] Naar activiteit

  ln het kader van Nederland Leest is er dinsdag 2 november in Rhenen "de Vlam" (Beukenlaan 2) een filmavond. Het thema is "Over de Grens". Buladó speelt zich af op het platteland van Curaçao en vertelt het verhaal van de 11-jarige Kenza, die – sinds het overlijden van haar moeder jaren geleden – leeft met haar vader en opa. Vader is rationeel en wil dat Kenza Nederlands spreekt, terwijl opa juist spiritueel is en alleen Papiaments spreekt.

  Bekijk details van Dinsdag 2 november : Bulado [Film]

 • Open Leeskring tijdens Nederland Leest Naar activiteit

  Ervaar eens hoe het is om lid te zijn van een leeskring in Renswoude. Onderwerp van deze bijeenkomst is het boek De Wandelaar door Adriaan van Dis. 'De wandelaar' kan vanaf 1 november bij de bibliotheek worden afgehaald tijdens de openingsuren. Het wordt geschonken in het kader van de landelijke actie Nederland Leest. Het is de bedoeling dat de deelnemers aan deze avond het boek gelezen hebben.

  Bekijk details van Open Leeskring tijdens Nederland Leest

 • Literaire avond met David Van Reybrouck Naar activiteit

  In samenwerking met Boekhandel Boek & Koek en Boekhandel Jacques Baas organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T een literaire avond met de Vlaamse auteur David Van Reybrouck. David Van Reybrouck (Brugge, 1971) is één van de meest toonaangevende en veelzijdige auteurs van zijn generatie. Op woensdagavond 10 november geeft hij een lezing in de Ontmoetingskapel in Maarn.

  Bekijk details van Literaire avond met David Van Reybrouck

Cadeau van de Bibliotheek

De wandelaar van Adriaan van Dis

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles...

Bekijk dit boek


Andere titels van Adriaan van Dis


Nederland Leest Junior

Katvis van Tjibbe Veldkamp

In Katvis gaat een jongen voor een vriend over zijn eigen grenzen heen: hij doet dingen die hij helemaal niet durft. Misschien zou dit verhaal ook over jou kunnen gaan of over iemand die je kent. Lees het en oordeel zelf.

Bekijk dit boek


Andere titels van Tjibbe Veldkamp


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


E-books van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Adriaan van Dis


E-books van Tjibbe Veldkamp

Luisterboeken van Tjibbe Veldkamp


Meer lezen over reizen, grenzen verleggen en je wereld vergroten?