Kinderboekenweek 2022

Ontdek de natuur in de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek

Speurtocht: Wonderlijke Natuur Weetjes

Tijdens de hele Kinderboekenweek kun je zelf de speurtocht ‘Wonderlijke Natuur Weetjes’ in de bibliotheek doen. Met na afloop een leuke beloning.*
*zolang de voorraad strekt.

Ga mee op stoepplantjessafari

Tussen de stoeptegels groeien allerlei plantjes. Heb jij wel eens naar die plantjes onder je voeten gekeken? Wist je dat stoepplantjes heel nuttig zijn? Ze koelen de omgeving en zijn goed voor schone lucht. Maar hoe herken je deze plantjes? Ga samen met een bioloog op stap om stoepplantjes te ontdekken.

*in samenwerking met Vereniging voor Dorp en Natuur 

Waar en wanneer?

Woensdag 5 oktober in Doorn
Vrijdag 7 oktober in Amerongen
Woensdag 12 oktober in Driebergen
Vrijdag 14 oktober in Leersum

tijd: 15:00u – 16:00u

aanmelden

Bouw je waanzinnig boomhut in Minecraft

Ontdek de gloednieuwe Minecraft wereld van OERRR en de Kinderboekenweek en bouw je eigen waanzinnige boomhut in de game. Heb je een mooie boomhut gebouwd? Stuur hem in en maak kans op een overnachting in een echte boomhut!

start

Hoe Gi-Ga Groen ben jij?

Ga mee op ontdekkingsreis in dit interactieve verhaal over natuur, klimaat en vervuiling. Samen met Trux, het marsmannetje kom je van alles tegen: plastic flesjes in de oceaan en gekapte bomen in het bos, olie in het water en een terugtrekkende poolcirkel. Tussendoor beantwoord je vragen en kun je edelstenen vinden om de tovenaar te helpen met het beschermen van de natuur.

start de game