Kinderboekenweek 2018

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Het motto bij het thema "Vriendschap" is "Kom erbij!"

Wij zijn supertrots dat Jozua Douglas uit Wijk bij Duurstede dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk heeft geschreven!

Cadeau van je boekenhandel, bij tenminste € 10,- aan kinderboeken!

Meer weten over Jozua Douglas? www.jozuadouglas.nl

 

 

 

 

KINDEREN VOOR KINDEREN

‘Kom erbij!’ is het themalied van Kinderen voor Kinderen voor de Kinderboekenweek 2018. Het liedje gaat over vriendschap, want ook al is iedereen anders – we horen er allemaal bij! Zing en dans je mee? Onder de videoclip staat de songtekst.

Klik hier om naar het filmpje te gaan!

 

 

VOOR JOU: KINDERBOEKEN DOEKRANT

Exclusief in de bibliotheek vind je ook de Kinderboeken Doekrant®, een speciale, dikke versie van de Kinderboekenkrant® met een extra katern van 8 pagina’s met spelletjes, raadsels, puzzles én boeken, helemaal in het teken van de Kinderboekenweek® en het thema vriendschap: Kom erbij!

 

 

 

 

Klik hier om naar het filmpje te gaan!

#BZV: Boek Zoekt Vriend!

Met dit programma maak je vrienden! En die zijn er in allerlei soorten en maten: van onafscheidelijke duo’s als Jip en Janneke tot zelfgemaakte vrienden in Hoe maak je een vriend. Van geheime vriendenclubs tot vriendschappen die op de proef worden gesteld. Doe de vriendschapstest om te weten met welk soort boeken je de beste vriendjes kunt worden.

Kom naar jouw bibliotheek en doe de test.

 

 

Voorleesfeest 'Mag ik meedoen?'

Kosten: Gratis
Tijdens dit voorleesfeest maak je kennis met Eend. Eend wil graag nieuwe vrienden maken. Hij besluit zich aan te sluiten bij een club, maar hij wordt overal afgewezen: een leeuw vindt dat hij niet hard genoeg kan brullen voor de Leeuwenclub, een olifant vindt hem niet slim genoeg. Dan besluit Eend om zelf een nieuwe club op te richten!

Kom gezellig naar het verhaal "Mag ik meedoen?" luisteren. Als het verhaal afgelopen is, gaan we met z'n allen knutselen!

De voorleesfeesten zijn geschikt voor kinderen van vier tot zeven jaar.

 

Woensdag 3 oktober 2018 14:30 | de Bibliotheek Maarn

Zaterdag 6 oktober 2018 11:00 | de Bibliotheek Driebergen

Woensdag 10 oktober 15:00 | de Bibliotheek Amerongen

Woensdag 10 oktober 15:30 | de Bibliotheek Leersum

Vrijdag 19 oktober 15:30 | de Bibliotheek Leersum

Zaterdag 6 oktober 2018

Ruth Bakker - De club van Loet - jeugdvoorstelling

Van 15:00 tot 16:00 | Boek & Koek, Raadhuislaan 9, 3951 CH Maarn 

Loet is op zoek naar een nieuw vriendje. Een vriendje die met haar wil spelen, zingen en voetballen. Maar hoe vind je die? Ruth Bakker speelt op haar (eigen)wijze, interactieve en muzikale manier het nieuwsgierige meisje Loet. Gebaseerd op het boek 'Mag ik meedoen?' van John Kelly en Steph Laberis. I.h.k.v. de Kinderboekenweek.

Kaarten bestellen

Meer weten over de Kinderboekenweek? Kijk dan op www.kinderboekenweek.nl

Woensdag 24 oktober 2018

Geert-Jan Roebers - Vriendschappen in het dierenrijk - Minicollege 8+

Van 15:00 tot 16:00 | De Binder, Hoflaan 29, 3956 ED Leersum

Leeuwen verslinden zebra’s, spinnen vangen vliegen. Dieren zitten elkaar wel eens dwars. Maar niet altijd. Naast natuurlijke vijanden bestaan er ook natuurlijke vrienden, zoals de vis die samenwoont met een blinde garnaal. Schrijver, bioloog Geert-Jan Roebers geeft n.a.v. zijn boek `De grondel en de garnaal` een prikkelend en informatief minicollege à la Freek Vonk. Over vriendschappen in het dierenrijk, vriendendiensten, broederliefde en opoffering. Het boek ‘De grondel en de garnaal’ is één van de kerntitels van deze Kinderboekenweek.

Kaarten bestellen