Franca Treur - Dorsvloer vol confetti tot X&Y - lezing

11 februari 2018, van 14:00 tot 16:15 | De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 CR Maarn

Kosten: Normaal € 12,50 incl. consumptie / Met bibliotheekpas € 11,00 incl. consumptie / J-ST € 10,50 incl. consumptie

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Franca Treur groeide op in Zeeland in een streng gereformeerd boerengezin. Haar semi-autobiografische roman 'Dorsvloer vol confetti' was het meest bejubelde debuut in jaren dat ook succesvol werd verfilmd. In deze lezing maken we nader kennis met haar!

Franca Treur groeide op in Zeeland in een bevindelijk-gereformeerd boerengezin. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap aan de Universiteit van Leiden. Haar semi-autobiografische roman Dorsvloer vol confetti (2009) was het meest bejubelde debuut in jaren. De roman werd genomineerd voor diverse literaire prijzen en won de Selexyz-debuutprijs. Van Dorsvloer vol Confetti zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. In 2014 verscheen de verfilming in de bioscoop.

Begin 2014 verscheen haar tweede roman De woongroep, een ironisch portret van een generatie die moeite heeft haar idealen te verwezenlijken.

Haar nieuwe roman 'Hoor nu mijn stem' zal eind november 2017 verschijnen.

Franca schrijft columns, essays en korte verhalen voor diverse media. In 2014 was ze geselecteerd voor het prestigieuze International Writing Program van de University of Iowa. In 2015 was Franca auteur van het Zeeuwse Boekenweekgeschenk Ik zou maar nergens op rekenen.

In 2016 verscheen de verhalenbundel X&Y, een bundeling piepkleine psychologische verhalen die deels eerder verschenen op de Achterpagina van NRC Handelsblad , met tekeningen van Olivia Ettema. Een nieuwe serie X&Y verscheen in nrc.next.

Sinds maart 2017 schrijft ze een wekelijkse feuilleton in Letter & Geest in Trouw en maandelijks schrijft ze een column over religie in de Groene Amsterdammer. Beide ook weer geïllustreerd door Olivia Ettema.

In deze lezing maken we uitgebreid kennis met haar en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Georganiseerd in samenwerking met Maarn Wijzer en Boekhandel Boek & Koek uit Maarn.

*Bestelt u voor de eerste keer kaarten? Dan heeft u een account nodig. Volg eenvoudig de instructies op het scherm.