Gerard Alderliefste - Dubbel Leven - muziektheater

3 februari 2018, van 20:15 tot 22:15 | Allemanswaard, Allemanswaard 13, 3958 KA Amerongen

Kosten: Normaal € 15,00 incl. consumptie / J-ST € 13,00 incl. consumptie

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Verslaving en muziek komen samen in Dubbel Leven van Gerard Alderliefste: verslavingsarts én muzikant. Gerard zingt, maakt muziek (Nederlands- en Franstalig) én hij vertelt; houdt een theatercollege over partydrugs en verslaving. Wat het met je doet, waarom je het zou moeten laten. Met de energie die we van hem kennen.

LET OP: SPECIALE VOORVERKOOPPRIJZEN TIJDENS VOORVERKOOPPERIODE TM 31 AUGUSTUS 2017.

Dubbel Leven

Gerard Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts. In het andere is hij muzikant.

Al meer dan twintig jaar leeft hij met twee gezichten. Kan hij dan niet kiezen? Niet zo goed nee. Heeft hij nu een gespleten persoonlijkheid? Nee, dat ook weer niet. En dat laat hij zien in zijn eerste soloprogramma, waarin beide werelden samen komen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde? Gerard zingt en speelt zijn eigen liedjes of die van anderen. In het Frans en het Nederlands. En hij vertelt. Over partydrugs en verslaving. Wat het met je doet en waarom je het zou moeten laten. Een beetje jongensachtig, slim en met indrukwekkend veel energie!

Muzikant

Gerard Alderliefste trad acht jaar lang in de Nederlandse theaters op met zijn band Alderliefste. Hij is bekend van hits als ‘Une belle histoire’, samen met Paul de Leeuw, en Laat me/ Vivre met Ramses Shaffy en Liesbeth List. Vanaf voorjaar 2016 toerde hij met buurman en muzikale vriend Cor Bakker met de theatershow ‘En route’. Nu staat hij er opnieuw. Alleen. En hij schrijft zijn publiek deze medicijnen voor: een gitaar, een piano en een stem. En met maar één motto: Leven! Dubbel!

Arts

Gerard Alderliefste is verslavingsarts bij Brijder sinds 1992. Hij werkt daar 14 jaar op methadonposten met heroïneverslaafden en verzorgt er onderwijs voor medewerkers. Vanaf 2008 runt hij het LMSP, het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs, waar aanhoudende klachten na partydrugsgebruik zijn specialisatie worden: HPPD (Hallucinogen Persisting Perception Disorder) en DPS ( drug-induced depersonalisatiestoornis). Daarbij verschijnt hij regelmatig als specialist op televisie (RTL Late Night, Spuiten & Slikken), geeft hij lezingen en worden drugs gerelateerde vragen beantwoord op www.drugsinfoteam.nl .

Gerard is bekend van:

- Driemansband Alderliefste
- De vrienden van Amstel live
- 'Luxembourg' op het Spui
- Kroegen en Grand Café's
- 1e album: “Je Maintiendrai”
- Concours de la chanson van de Alliance Française
- Samenwerkingen met Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw
- Hits: 'Laat me / Vivre' en 'Une belle histoire'
- Symphonica in Rosso
- 2e album ‘De Franse Slag’
- Theater: de Franse Slag, T3OIS, Carte Blanche, 20 jaar Alderliefste
- Het derde album 'Trois' - En route, met Cor Bakker
- Solo met ‘Dubbel Leven.’

*Bestelt u voor de eerste keer kaarten? Dan heeft u een account nodig. Volg eenvoudig de instructies op het scherm.