Hans en Monique Hagen - Ik zoek een woord - 4+ gedichtentheater

28 januari 2018, van 15:00 tot 16:00 | Theater Maitland, De Horst 1, 3971 KR Driebergen

Kosten: Normaal € 7,50 / Met bibliotheekpas € 6,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

"Ik zoek een woord, een heel nieuw woord, een woord dat niemand kent, ik zoek een woord dat zeggen wil dat jij de liefste bent." Een programma door Hans en Monique Hagen vol poëzie, woordgrapjes, spelletjes, verhalen en liedjes.

Een programma vol poëzie, woordgrapjes, spelletjes, verhalen en af en toe een liedje. Hans & Monique Hagen zijn dichters. Samen met het publiek gaan ze op zoek naar woorden. Nieuwe woorden, oude woorden, rijmwoorden, vieze-, malle- en mooie woorden. Zoek je mee?

Hans & Monique Hagen spelen met gedichten. Ze lezen en vertellen uit 'Jij bent de liefste', 'Lichtjes in je ogen', 'Jubelientje' en hun Zilveren- en Gouden Griffelboeken 'Nooit denk ik aan niets' en 'De dans van de drummers'. Een poëtisch programma voor iedereen die houdt van spelen met taal. Voor kinderen van 4 tot 10 jaar. En voor vaders, moeders, opa’s en oma’s.

Poffertjesbar in Theater Maitland

Tip: sluit de dag af met heerlijke poffertjes na de voorstelling!
Portie poffertjes: € 5,- voor 10 stuks, ter plaatse te voldoen.

Georganiseerd in samenwerking met Theater Maitland, Landgoed de Horst, in Driebergen.

 

Over Hans en Monique Hagen

In 1988 begonnen Hans & Monique Hagen met het schrijven van gedichten voor jonge kinderen. Inmiddels zijn er veertien boeken van hen samen verschenen. Het bekendst is Jij bent de liefste – met illustraties van Marit Törnqvist. Hiervan zijn 250.000 exemplaren verkocht. In 2016 ontvingen Hans en Monique de Zilveren Griffel voor hun bundel Nooit denk ik aan niets, met illustraties van Charlotte Dematons.

Van 1987-2003 presenteerde Monique het televisieprogramma Het Klokhuis van de NPS. Daarna(ast) werkte ze mee aan verschillende radio- en tv-programma’s. Via de Stichting SSS geeft Monique gastlessen op basisscholen. Ook geeft ze lezingen voor ouders, leerkrachten en pabo-studenten. Meer informatie is te vinden op www.moniquehagen.nl

Hans Hagen is sinds 1987 full-time schrijver. Daarvoor werkte hij als leraar Nederlands en geschiedenis, bij een theatergroep en bij een kindertijdschrift. Hij schreef tot nu toe zestig boeken. Hans werkte mee aan verschillende radio- en televisieprogramma's. Hans kreeg verschillende prijzen voor zijn werk: een Gouden Griffel (voor De dans van de drummers), zes Zilveren Griffels, de Woutertje Pieterse Prijs voor het boek Verkocht. En vijf Jubelientje-boeken werden Getipt door de Kinderjury. Het werk van Hans is in veertien landen vertaald. Meer informatie is te vinden op www.hanshagen.nl 

*Bestelt u voor de eerste keer kaarten? Dan heeft u een account nodig. Volg eenvoudig de instructies op het scherm.