Kinderboekschrijver Tjibbe Veldkamp over stoere prentenboeken

16 januari 2018, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Doorn

Kosten: gratis, aanmelden verplicht

Ter voorbereiding op de Nationale Voorleesdagen 2018 (24 januari t/m 3 februari) verzorgt Tjibbe Veldkamp, kinderboekschrijver, een inspiratie-avond over ‘stoere prentenboeken’.

De meeste van Tjibbes prentenboeken zijn grappig en licht absurd. Samen met tekenaar Kees de Boer maakt hij de serie over ‘Agent en Boef’ vol slapstickachtige boevenstreken. Hiernaast werkte Tjibbe samen met een aantal andere illustratoren. In 2011 schreef Tjibbe het kinderboekenweekgeschenk ‘Bert en Bart  redden de wereld’.
Voor zijn werk ontving Tjibbe diverse prijzen. Zilveren Griffels kreeg hij voor Agent en Boef, Tiffany Dop en Kom uit die kraan! Met het prentenboek Tim op de tegels won hij samen met Kees de Boer, de Kinderboekwinkelprijs.
Tijdens de inspiratieavond ligt de klemtoon op ‘stoere prentenboeken’. Maar ook interactief voorlezen en leesbevordering specifiek gericht op jongens zal aan bod komen.
The Readshop Doorn is deze avond aanwezig met de boeken van Tjibbe Veldkamp, de 10 prentenboeken van de Nationale Voorleesdagen en andere titels die deze avond besproken worden.
Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en peuterspeelzalen, leerkrachten uit het basisonderwijs, ouders, opvoeders, opa’s en oma’s, bibliotheekmedewerkers en overige belangstellenden zijn van harte welkom.

Graag aanmelden via lversteeg@bibliotheekzout.nl.