Nathalie Baartman - Voest - cabaret

28 september 2018, van 20:15 tot 22:15 | Allemanswaard, Allemanswaard 13, 3958 KA Amerongen

Kosten: Normaal € 15,00 incl. consumptie

Voest!? Da's Twents voor vuist. Vuist?! Gaat Baartman knokken? Vechten voor vrolijkheid en een beetje meer liefde, alsjeblieft. Hoe? Door zelf maar 'ns te beginnen. En de rest volgt vanzelf! Voest: een vurige voorstelling van een ontembare vrouw op vredesdrift!

Let op: deze voorstelling is van zaterdag 14 april naar vrijdag 28 september verplaatst.

Over de voorstelling Voest

Voest (=vuist) is het autobiografische avontuur van ‘Baartman back to Borne’. Een authentieke zoektocht naar liefde en verbinding. Absurd soms, met droogkomische humor en Bulgaarse liederen. Met een Twentse blik grijpt ze de huidige tijd. Was iedereen maar zoals tante Truus. Voest is een ode aan de menselijke maat. Een verhaal over mensen met omstandigheden. Van genotsknolletjes tot knooppunt Azelo. Een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie.

De pers over Voest

Interview over Voest in NRC

'cabaret.nl‘****…een mooi, sterk en verrassend geëngageerd cabaretprogramma. een positief pleidooi voor warmte, liefde, betrokkenheid en gemeenschapszin. Met mooie liedjes en een paar puike conferences.

’Theaterkrant.nl‘**** een van die bijzondere, eigenzinnige cabaretiers die we moeten koesteren…boeiend en geestig. Soms schaamteloos. Ze weet als betrokken en geëngageerd cabaretier de grote thema’s van vandaag subtiel te mengen met haar persoonlijke belevenissen en gevoelens...een rasvertelster.

’NRC': op en top expressief

’de Volkskrant‘: Nathalie Baartman is een innemende verteller die haar publiek overtuigend meeneemt in haar leefwereld…authentiek.

'De Telegraaf'3,5*: rake tekst…zeer sterke elementen, waaronder een aantal mooie liedjes (ook in dialect)…Baartman [blijft] een van de meest onderschatte cabaretières van dit moment.

’Scenes.nu'**** Baartman brengt anderhalf uur geestige anekdotes en bespiegelingen die doen verlangen naar een vriendelijker Nederland. Baartman is energiek, toegankelijk, oprecht en innemend. Ze vertelt beeldend.' 

Over Nathalie Baartman

Nathalie Baartman (1973) is in Borne (Twente) geboren. Op haar zeventiende verhuist ze naar Nijmegen om psychologie, filosofie en ontwikkelingsstudies te studeren. Daarna volgt ze een opleiding tot dramatherapeute. Steeds duidelijker wordt dat Nathalie kleinkunst wil en moét maken. Ze wordt aangenomen op de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Voor haar eerste programma STAM (30 min.) ontvangt zij de Persoonlijkheidsprijs tijdens het cabaretfestival Cameretten 2004 en de Voor de Leeuwen-trofee 2005: een onderscheiding voor eindejaars theatermakers van alle hogescholen voor de kunsten.

Daarna werkt ze STAM uit tot een avondvullend programma, waarmee ze in 2006 - 2007 en begin 2008 langs diverse theaters trekt. In april 2008 start ze de try-outs van LOS. In seizoen 2008 - 2009 en in 2009 - 2010 toert ze met de voorstelling. LOS levert haar een nominatie op voor Neerlands Hoop 2009, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Aldus de jury: ‘Twee theaterprogramma's heeft Nathalie Baartman nodig gehad om te laten zien dat ze in geen enkel hokje is te plaatsen. Op haar zoektocht naar orde, waarheid, contact en genegenheid, blijft zij zeer dicht bij zichzelf, zowel in woord als in lied en in muziekkeuze. Vreemd, maar wel lekker, met een bijzondere kijk op de wereld en een geheel eigen logica. Een groot talent […] Baartman bewijst dat zij zich zeer snel ontwikkelt. Zij is zeer authentiek, volgt haar impulsen, staat met volle overgave op het podium en daar hoort ze.’ 

In het najaar 2010 start ze het cabaretprogramma RAAK. Tegen het einde van 2010 speelt ze mee in een eindejaarsconference Wachten op Vrijdag met slechts vrouwen, die enthousiast wordt onthaald door pers en publiek. In seizoen '11 -'12 pakt ze RAAK weer op. In september 2012 start ze haar cabaretprogramma Prei met mij. In 2013 - 2014 is de herneming van dit programma. Van 2014 tot en met voorjaar 2016 presenteert ze de voorstelling Louter.

In het najaar 2016 start ze met try-outs van Voest! In 2017-2018 volgt de reprise. 

Nathalie schrijft tevens columns voor De Twentsche Courant/Tubantia en regelmatig ook voor het radioprogramma Vroege Vogels. De eerste reeks columns in de krant is in boekvorm verschenen: Ik heb iets met prutsers. Nathalie was bovendien gastcolumniste van TM en Cappuccino.

*Bestelt u voor de eerste keer kaarten? Dan heeft u een account nodig. Volg eenvoudig de instructies op het scherm.