Nelleke Noordervliet - Van bedenksel tot taal - lezing

22 april 2018, van 14:00 tot 16:00 | De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 CR Maarn

Kosten: Normaal € 12,50 incl. consumptie / Met bibliotheekpas € 11,00 incl. consumptie / 65+ € 10,50 incl. consumptie

Schrijver en lezer lijken op elkaar. De eerste vangt de wereld van zijn verbeelding in letters, in taal. De laatste maakt die wereld vrij uit de letters die hij leest. Beiden zijn daarin creatief. Over dat proces van bedenksel tot taal en alles wat daarmee samenhangt komt Nelleke Noordervliet vertellen!

Over de lezing

Het schrijverschap is een beroep met veel facetten. De tijd van eenzaam geploeter op een zolderkamertje is allang voorbij. De schrijver van nu staat met beide benen in de maatschappij en gaat de straat op om zijn werk onder de aandacht te brengen. Hij of zij zoekt de lezer op om in gesprek te gaan. Lezers op hun beurt stellen dat gesprek op prijs.De schrijver en de lezer lijken op elkaar. De eerste vangt de wereld van zijn verbeelding in letters, in taal. De laatste maakt die wereld vrij uit de letters die hij leest. Beiden zijn daarin creatief.Over dat proces van bedenksel tot taal en alles wat ermee samenhangt komt Nelleke Noordervliet vertellen.

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet (Rotterdam, 1945) studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Haar studie sloot ze cum laude af. Na een tamelijk grillige carrière bij een wetenschappelijke uitgeverij, in het onderwijs en in de politiek als gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid, debuteerde ze als auteur in 1987 met Tine of De dalen waar het leven woont. Meteen werd Noordervliet erkend als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Haar werk werd een paar maal genomineerd en in 1994 ontving ze de Multatuliprijs voor De Naam van de Vader.

Ze schreef verhalen, essays, boeken over geschiedenis en een aantal succesvolle romans. Ze was gastschrijver aan de universiteiten van Groningen, Leiden, Delft en Berlijn en aan de Sorbonne te Parijs. Sinds een aantal jaar is ze columnist bij het VPRO radioprogramma OVT en bij dagblad Trouw. Ook werkt ze mee aan Oba-live, een radioprogramma van Human. Daarnaast doet ze bestuurlijk werk in culturele sfeer.

Georganiseerd in samenwerking met Maarn Wijzer en Boekhandel Boek & Koek uit Maarn.

*Bestelt u voor de eerste keer kaarten? Dan heeft u een account nodig. Volg eenvoudig de instructies op het scherm.