Piepschuim - Zo doen we dat hier - cabaret

17 november 2017, van 20:15 tot 22:15 | Allemanswaard, Allemanswaard 13, 3958 KA Amerongen

Kosten: Normaal € 15,00 incl. consumptie

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Piepschuim brengt een waanzinnig muzikaal en energiek cabaretprogramma over grote thema's en kleine problemen. 'Zo doen we dat hier' gaat over jou, over mij, over ons dus. Dichtbij huis, in de achtertuin met een kop thee of een goed glas bier.

'Zo doen we dat hier' is een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje.

Hoe vang je de Nederlandse geest? Wat is de mores van deze tijd? Wat voor land zijn we eigenlijk geworden? Vragen, vragen, vragen en Piepschuim zou het antwoord ook niet weten. Maar daar gaat dit programma ook niet over.

Zo doen we dat hier gaat over jou, over mij, over ons dus. Dichtbij huis, in de achtertuin met een kop thee of een goed glas bier.

Een impressie van de voorstelling

Over Piepschuim

Piepschuim is ontstaan toen Cor Burger, Jacco Westeneng tegenkwam op een slecht feestje, waardoor er veel tijd was om het over Cors grootse plannen te hebben: met zijn zeven zelfgeschreven liedjes de wereld te veroveren. Met die zeven liedjes hebben ze zich onder de naam Piepschuim ingeschreven bij een singer-songwriterwedstrijd. Daar kwamen ze Robbert Koekoek tegen die ook wel oren had naar de grootse plannen met nog steeds dezelfde zeven liedjes.

Impresariaat Jacques Senf

Na enkele eerste avonturen op muziek- theater- en cabaretwedstrijden (Nederpopprijs, Camaretten), allerhande festivals (Oerol, Festival Boulevard) en als voorprogramma (De Kift, Stuurbaard Bakkebaard) gebeurt waar de jongens met al hun grote plannen al enkele jaren van dromen. Jacques Senf in eigen persoon komt naar Piepschuim kijken en besluit dat deze groep in zijn stal opgenomen moet worden – en wel meteen. Vanaf dat moment hebben Cor Burger, Jacco Westeneng en Robbert Koekoek alle drie hun andere werkzaamheden gestopt en hebben ze zich volledig op Piepschuim gestort.

Zo doen we dat hier (2016-2018)

Met Zo doen we dat hier heeft Piepschuim het beste programma gemaakt tot nu toe. Alle Piepschuim-ingrediënten zitten er in, maar nooit eerder waren ze zo fraai gemixt. Onder regie van Karel de Rooij is het resultaat is een kolkende mix van muziek, theatermaatschappelijk cabaret en mime geworden. Een voorstelling waarvan de oren zullen fluiten en waarover nog lang nagepraat zal worden. Eind januari 2017 gaat deze Zo doen we dat hier in premiére in Theater Dilligentia. *Bestelt u voor de eerste keer kaarten? Dan heeft u een account nodig. Volg eenvoudig de instructies op het scherm.