Ronald Giphart & Bart Chabot - Trio Giphart & Chabot - literair theater

24 maart 2018, van 20:15 tot 22:30 | Cultuurhuis, Kerkplein 2, 3941 HV Doorn

Kosten: Normaal € 15,00 incl. consumptie / Met bibliotheekpas € 13,50 incl. consumptie

Een hilarische, ontroerende, wijze en uitermate onderhoudende voorstelling van Ronald Giphart en Bart Chabot! Trio Giphart & Chabot is een show in de inmiddels rijke en roemruchte traditie van schrijvers als Jules Deelder, Remco Campert, Jan Mulder en Nico Dijkshoorn. Er wordt voorgelezen, gezongen en wellicht zelfs gedanst. De reis gaat eindelijk verder!

Let op, deze voorstelling van Ronald Giphart & Bart Chabot is van zaterdag 17 maart verplaatst naar zaterdag 24 maart 2018.

'Overal in den lande proberen wij mensen te verpozen met onze woorden, wij zijn vertegenwoordigers in troost,’ schreef ooit Martin Bril over de theatervoorstelling Giphart en Chabot met Bril (die liep van 2005 tot 2007). In 2008 kwam de opvolger, De Grote Liefde, een show die helaas vroegtijdig moest worden afgebroken wegens de ziekte van Martin Bril. En dit voortijdige einde heeft altijd geknaagd.

Het voornemen om na het overlijden van Martin Bril snel weer op de bühne troost te vertegenwoordigen, werd ruw verstoord door fysieke perikelen van Bart Chabot. Maar dat spook lijkt te zijn overwonnen, vandaar dat Giphart en Chabot nu voor de derde keer de krachten bundelen en het land intrekken met een vrolijke, hilarische, ontroerende, wijze, bijzondere (we hebben deze tekst zelf geschreven) en uitermate onderhoudende voorstelling. Trio Giphart & Chabot is een show in de inmiddels rijke en roemruchte traditie van schrijvers als Jules Deelder, Remco Campert, Jan Mulder, Joost Zwagerman en Nico Dijkshoorn. Er wordt voorgelezen, gezongen en wellicht zelfs gedanst. De reis gaat eindelijk verder.

Over Bart Chabot

Bart Chabot (Den Haag, 1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. In 1981 debuteerde hij met de dichtbundel Popcorn. In 1989 debuteerde Chabot in het theater met Remco Campert en Jan Mulder, in 1998 begon hij een theatertournee met Herman Brood en Jules Deelder en van 2005 t/m 2008 toerde hij met Martin Bril en Ronald Giphart.

Chabot beleefde zijn literaire doorbraak naar het grote publiek met zijn vierdelige biografie over Herman Brood. In 2007 ontving hij de Johnny van Doornprijs voor de gesproken letteren.In 2009 verschenen twee lijvige delen verzamelde gedichten onder de titel Greatest Hits. In 2011 verscheen Diepere lagen, een aangrijpend en zeer persoonlijk relaas over de eerste verschijnselen, diagnose, verloop en de behandeling van de ziekte die hem trof. Eind oktober 2013 verscheen Triggerhappy, waarmee Bart Chabot debuteerde als romanschrijver. Ter ere van zijn zestigste verjaardag koos Bart Chabot in 2014 zestig verhalen, gedichten en fragmenten uit zijn oeuvre. Hij bekeek zijn werk opnieuw, bewerkte, kortte in en herschreef en zo ontstond de bloemlezing Zestig.

Over Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). In het najaar van 2010 verscheen IJsland. Ook publiceerde hij het literaire fotoboek Heldinnen in samenwerking met fotograaf Eric van den Elsen en schreef hij de culinair-literaire werken Keukenprins en, in samenwerking met Jonnie Boer, Eten, drinken en slapen. Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren.Voor zijn oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht.

Giphart en Chabot met Bril, de succesvolle literaire theatervoorstelling van Giphart met Bart Chabot en Martin Bril, was in 2006 en 2007 te zien. In 2012 was Giphart opnieuw in de Nederlandse theaters te zien. Samen met Nico Dijkshoorn ging hij op tournee met de voorstelling Matennaaiers. Zijn nieuwste roman Harem verscheen begin 2015 en werd vol lof onthaald. Het boek staat op de longlist voor de Libris Literatuurprijs. In dat jaar verscheen tevens het kookboek Vurrukkulluk, dat hij met zijn vrouw Mascha Lammes maakte. Begin 2016 verscheen Mismatch, dat hij schreef met evolutionair psycholoog Mark van Vugt.

In 2017/2018 gaan Bart Chabot en Ronald Giphart opnieuw de theaters in met de theatertour: Trio Giphart & Chabot.

 

*Bestelt u voor de eerste keer kaarten? Dan heeft u een account nodig. Volg eenvoudig de instructies op het scherm.