Concert Autunno Ensemble voor Mantelzorgers

30 oktober 2019, van 19:30 tot 22:00 | Maartenskerk, Doorn

Kosten: 2,50, inclusief 1 consumptie

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Mantelzorgers hebben behoefte aan (h)erkenning, ontspanning, ondersteuning en informatie. Stichting Sociale Dorpsteam geeft op diverse wijze ondersteuning aan mantelzorgers. Bijvoorbeeld door het organiseren van contactgroepen, een mantelzorgplatform voor organisaties en het uitgeven van een informatief mantelzorgblad.

De sociaal makelaars van de Stichting zijn benaderd door het Autunno Ensemble, dat heel graag een concert wil organiseren voor mantelzorgers en andere kwetsbare ouderen. Op de Utrechtse Heuvelrug wonen veel mantelzorgers die nooit of nauwelijks naar concerten kunnen gaan van dit kaliber in hun eigen omgeving.

Het Autunno Ensemble is een strijkorkest van ca 25 zeer ervaren amateurmusici en enkele beroepsmusici, die ieder jaar in de herfst drie weekenden samen repeteren. Daarna volgt een tournee van een week met concerten verspreid over het land (zie www.autunno-ensemble.nl).
Het Ensemble ontvangt geen subsidies, maar probeert in samenwerking met andere mensen en organisaties concerten te organiseren. De leden van het orkest leggen ieder jaar een bedrag in en spelen onbezoldigd.

De sociaal makelaars willen de samenwerking graag aangaan, omdat mantelzorgers (en andere kwetsbare ouderen) hiermee lokaal een unieke muzikale ervaring geboden wordt. Een grote groep mantelzorgers zou, samen met naasten, een geweldige avond bezorgd kunnen worden. Een moment om er alleen of samen op uit te gaan, het zorgen even te vergeten en zich onderdeel van een groter geheel te voelen. Dat muziek dat effect kan hebben, blijkt ook uit de lovende reacties die het Ensemble krijgt van hun publiek. Muziek draagt bij aan ontspanning en verbinding.

Bibliotheek Z-O-U-T draagt graag bij aan dit initiatief.