Van Heuvelrug naar platteland en … terug!

4 november 2017 t/m 29 december 2017 | Bibliotheek Renswoude

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zaterdag 4 November heeft de Burgemeester van Renswoude, Mevr. P. Doornenbal-van der Vlist, in de Bibliotheek van Renswoude de tentoonstelling ‘ van Heuvelrug naar platteland en … terug! ’ van Cees Mudde en Jeanet Benne geopend.

Mudde geboren en getogen in Renswoude/Veenendaal verhuisde begin jaren ’70 naar het Gooi. Benne, afkomstig uit de Hoeksche Waard, kende de Utrechtse Heuvelrug van de vakanties in haar jeugd. De expositie vertelt het verhaal, de ‘zwerftocht ’, van deze levenspartners en kunstenaars.

In 2009 leerden zij elkaar kennen en pendelden zij heen en weer tussen het Gooi en de Hoeksche Waard. Beide hadden de grote wens om terug te keren naar de favoriete plek uit hun jeugd, het Zuidoosten van de Utrechtse Heuvelrug. In 2014 kwam hun wens uit en vestigden zij zich definitief in Elst/Rhenen om de mooie omgeving in kunstwerken vast te leggen.

Dit resulteerde in de tentoonstelling die tot en met december te bezichtigen is. Cees Mudde met schilderijen in olieverf of acryl en tekeningen in kleurpotlood of pastel. Jeanet Benne maakt kunstwerken van textiele materialen.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens openingstijden.

Tevens geeft Cees Mudde dinsdagavond 28 november van 19.00 tot 21.00 uur in de Bibliotheek een lezing over de ‘kracht van eenvoud (in de kunst)’.