Exposities Bibliotheek Renswoude

4 juli 2017 t/m 30 augustus 2017 | Bibliotheek Renswoude

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In de maanden juli en augustus exposeren mevrouw Meta van Elk-Veerman en de heer Jan ter Maaten.

Meta is woonachtig in Hoevelaken. Sinds 1982 is zij geschoold in weven. Ze heeft diverse verdiepingscursussen gedaan op het gebied van weven en vormgeven en sinds 1984 is zij lid van kunstcollectief Textielplus. Van 2010 tot 2012 volgde ze de cursus “Meer…..dan weven”. Meta heeft diverse tentoonstellingen mogen inrichten, waarvan één nu in onze Bibliotheek. Ook doet ze ieder jaar mee aan kunstroutes.
Het werk van Meta kenmerkt zich door speelsheid, beweeglijkheid en transparantie. Ook speelt de natuur een belangrijke rol in haar werk. De laatste tijd probeert ze een verbinding te zoeken met nieuwe materialen en technieken. Zo heeft ze gewerkt met linoleum, papier en papiergaren, vilt, plexiglas en vinyl. De diversiteit van de materialen zorgt ervoor dat ze steeds weer gedwongen wordt om van haar veilige (weef)-pad af te gaan om het avontuur te zoeken.

Jan ter Maaten is geboren in Renswoude op 4 september 1935 als zoon van een boer. Al snel wist hij dat het boeren leven niet op lange termijn voor hem zou zijn weggelegd. Agrarisch makelaar paste meer bij hem. In de weinige vrije uren kon hij genieten in zijn werkplaats waar hij zijn creativiteit de vrije loop liet. Toen hij met pensioen ging kwam er meer tijd voor zijn passie: abstracte vormen van hout en ijzer maken. De voorkeur kwam steeds meer op hout te liggen. Diverse houtsoorten maar ook afvalhout komt tot leven onder de handen van Jan ter Maaten. Zijn enthousiasme en creativiteit ziet u terug in zijn werk. Jan neemt alle tijd om in rust zijn creatie vorm te geven. Hij legt zijn voorwerp weg als zijn inspiratie hem even in de steek laat. “Voor snelheid is in creativiteit geen plaats” aldus Jan ter Maaten.
 
Bent u benieuwd naar het werk van beide exposanten, kom dan een kijkje nemen in onze Bibliotheek. Tot eind augustus zijn de werken daar te bekijken.