Viskunst in de Bibliotheek van Renswoude

19 januari 2018 t/m 28 februari 2018 | Bibliotheek Renswoude

De kunstenaars Arrie Huijgen en Henriette Brilman-de Mooi werken regelmatig samen. Zij vormen een goede aanvulling op elkaar bij het maken van glasobjecten en het creëren en zelf gieten van bronzen beelden. Wat hen verbindt is hun passie voor kunst, het overdragen van kennis en hun culturele achtergrond.

Beide kunstdocenten zijn geboren in een vissersdorp in respectievelijk Spakenburg en Katwijk. Een gezamenlijke expositie in het gemeentehuis van Spakenburg bracht hen op het idee om aan de slag te gaan met het thema vissen. Het succes ervan leidde tot een verdere verdieping in de viscultuur en de glaskunst aan de Kunstacademie in België. Het thema vissen leent zich door het transparante karakter heel goed voor de uitwerking in glas.

De combinatie van de glasobjecten en bronzen beelden van beide kunstenaars met de schilderijen van Henriëtte leiden tot succesvolle exposities.

Een gezamenlijk groot glaskunstwerk is aangekocht door het Glasmuseum Ernsting-Stiftung in Coesfeld (DL) en het gemeentehuis van Spakenburg.

Meer info:
www.art-jet.nl
www.art-academy.nl

De exposities zijn de maanden januari en februari te bekijken tijdens de openingstijden in de Bibliotheek.