Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren

 • Boeken op onderwerp

  Populaire jongerenboeken op onderwerp

 • Lezen voor de lijst

  Vind een boek dat bij je past.


Nieuwe boeken


Week van de Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheide vindt plaats van 4 t/m 11 november 2022. Het thema wordt in de loop van het jaar bekend gemaakt. De week van de Mediawijsheid stond vorig jaar in het teken van: Samen Sociaal Online.

Meer over de Week van de Mediawijsheid

E-books en luisterboeken

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod van digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij zetten op een rij welke boeken, filmpjes of websites je kunt gebruiken. 

 • Word gratis lid

  Het jeugdabonnement is voor iedereen tot en met 17 jaar gratis. Inschrijven kan bij de balie van een van onze vestigingen. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee. Of regel het direct online.

  Lid worden