Type C: Fantasie

Het maakt jou eigenlijk niet zo veel uit waar een boek over gaat, als het maar fantasievol is. Spoken, heksen en vampiers: een beetje griezelen is juist lekker! Maar ook een hoofdpersoon in een boek die dingen meemaakt waarvan je je steeds af blijft vragen of het nou wel of niet echt kan gebeuren, is leuk. Bijvoorbeeld zoals in de boeken die in het rijtje hieronder staan.

Deze titels zitten in de boekenkist:

 • Sjoerd Kuyper Aladdin

  Aladdin (16) bezoekt in Istanbul het Topkapipaleis. Bij toeval vindt hij daar een stoffige oude fles. De djinn die daarin opgesloten zit, zal al zijn wensen vervullen. Eigentijdse bewerking van het sprookje uit Duizend-en-een-nacht. Met oosters aandoende kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

  Non-Fictie, Kinderboek

  Nederlands, 37 pagina's, Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, Hoorn, (NH), 2019

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Aladdin

 • Anna Ruhe De stad van de verloren tijd

  Geurendeskundige Lucie (14, ik-persoon) neemt het met haar vrienden op tegen Edgar, die wraak neemt op het genootschap van de Eeuwigen. Ze volgen hem naar Venetiƫ. Daar geeft Edgar een mysterieus bal waarop hij een gevaarlijk spel met de tijd lijkt te spelen. Vanaf ca. 10 jaar.

  Sprookjes, Kinderboek, Fictie

  Nederlands, 280 pagina's, Van Holkema & Warendorf, Amsterdam, 2021

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De stad van de verloren tijd

 • Henry Lloyd Flin, of De verloren liefde van een eenhoorn

  Flin wordt als baby door een arend meegenomen. Hij wordt door de arenden als hun eigen jong grootgebracht. Als Flin van de tweekoppige dwerg Mono hoort dat hij zelf een mens is, gaat hij op zoek naar andere mensen. Hij leert een meisje kennen dat bevriend is met een eenhoorn. Vanaf ca. 10 jaar.

  Fictie, Sprookjes, Kinderboek

  Nederlands, 327 pagina's, Em. Querido's Uitgeverij, Amsterdam, 2019

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Flin, of De verloren liefde van een eenhoorn

 • Marco Kunst Het verlangen van de prins

  Nadat zijn ouders in een storm zijn verdronken, belandt Lode in een streng weeshuis. Alleen oma Walyu is aardig en vertelt mooie verhalen. Lode weet te ontsnappen naar een schip, dat is getroffen door de vloek van een geheimzinnige prins. Waar herkent Lode de prins toch van? Kan hij misschien de vloek doorbreken? Vanaf ca. 10 jaar.

  Fictie, Avonturenroman, Kinderboek, Sprookjes

  Nederlands, 239 pagina's, Gottmer, Haarlem, 2020

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het verlangen van de prins

 • Pieter Koolwijk Gozert

  Ties trekt er vaak op uit met Gozert, zijn onzichtbare vriend. Samen beleven ze de tofste avonturen, al komt Ties daardoor vaak in de problemen. Ties ouders willen dat Gozert verdwijnt en grijpen in. Vanaf ca. 10 jaar.

  Fictie, Kinderboek

  Nederlands, 252 pagina's, Lemniscaat, Rotterdam, 2020

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gozert

Andere leuke leesboeken met veel fantasie die je bij de Bibliotheek kunt lenen:

 • Ninja Timmy en het geheim van de witte aap

  Henrik Tamm

  De witte aap heeft de schriftrol over de oorsprong van alles gestolen. Nu is hij op zoek naar de mysterieuze Schrijver. Timmy en zijn vrienden moeten zien te voorkomen dat de Schrijver een hoofdstuk aan...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ninja Timmy en het geheim van de witte aap

 • Matilda en de verhalenbewaarders

  Anna James

  Matilda (11) gaat met Oskar op zoek naar de mysterieuze Archivarissen. Ze hoopt dat die kunnen helpen om weer te kunnen boekdwalen, wat nu door de kwaadaardige Melville en Decima Underwood onmogelijk wordt...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Matilda en de verhalenbewaarders

 • Volk

  Terry Pratchett

  Na een tsunami is Mau alleen overgebleven op een eiland. Dan strandt het Britse meisje Dafne als enige overlevende van haar schip. Samen moeten ze zien te overleven en een nieuwe beschaving opbouwen. Vanaf...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Volk

 • De Nedergrim; Boek 1

  Matthew Jobin

  Lang geleden is de Nedergrim verslagen door een ridder en een magiƫr. Maar dan verdwijnen er ineens kinderen en dieren. Zou de Nedergrim terug zijn? Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De Nedergrim; Boek 1

 • Vechten voor je leven

  Brandon Mull

  Tijdens de speciale ceremonie voor 11-jarigen slagen Conor, Abeke, Meilin en Rollan erin hun totemdier op te roepen. De dieren geven hun speciale krachten. Met elkaar moeten ze de dreigende oorlog in Erdas...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vechten voor je leven

PS Wist je dat je deze boeken gratis kunt reserveren bij de Bibliotheek? Dit kun je ook thuis doen met je pasje!