Type F: Dieren

Het zal je omgeving niets verbazen als jij later oppasser in een dierentuin wordt! Als er iemand van dieren houdt, ben jij het wel. Alles draait om dieren en dus moeten ook de boeken die je leest hierover gaan. Je kunt dan bijvoorbeeld de boeken lezen die in het rijtje hieronder staan.

Deze titels zitten in de boekenkist:

 • Jef Aerts De blauwe vleugels

  Josh (11, ik-figuur) en zijn verstandelijk beperkte broer Jadran (16) vinden een gewonde kraanvogel. Jadran wil de vogel leren vliegen maar brengt Josh daarbij in gevaar. Als Jadran naar een zorginstelling dreigt te worden gestuurd, slaan de broers samen op de vlucht, de kraanvogels achterna. Vanaf ca. 10 jaar.

  Fictie, Avonturenroman, Kinderboek

  Nederlands, 184 pagina's, Em. Querido's Uitgeverij, Amsterdam, 2018

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De blauwe vleugels

 • Petra Postert Het jaar dat de bijen kwamen

  Josy (12) erft van haar opa Otti een bijenvolk. Josy begrijpt er niets van, maar toch besluit ze de bijen te houden en ervoor te leren zorgen. Haar moeder vindt het maar niets. Langzaamaan ontdekt Josy waarom deze erfenis voor haar opa zo belangrijk was. Verhaal verteld vanuit Josy en vanuit de bijen. Vanaf ca. 10 jaar.

  Fictie, Kinderboek, Dierenleven

  Nederlands, 182 pagina's, Uitgeverij Ploegsma, Amsterdam, 2020

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het jaar dat de bijen kwamen

 • Daan Remmerts de Vries Het jungleboek

  Als peuter moet Mowgli vluchten voor de valse, mensenhatende tijger. Op het nippertje wordt hij gered door twee wolven, die hem beschermen en opvoeden in de jungle van India. Maar de tijger is hem niet vergeten! Hervertelling van het beroemde en verfilmde verhaal. Vanaf ca. 10 jaar.

  Dierenleven, Avonturenroman, Kinderboek, Fictie

  Nederlands, 136 pagina's, Volt, Amsterdam, 2020

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het jungleboek

 • Margreet Schouwenaar Vinken tellen en zomaartranen

  De vader van Malikah is erg ziek. Ze hoopt dat hij beter zal worden als ze maar genoeg goede daden doet. Opeens kan Malikah met dieren en planten praten. En ze krijgt hulp van haar nieuwe vriendin Tess. Vanaf ca. 10 jaar.

  Kinderboek, Fictie

  Nederlands, 127 pagina's, Clavis, Alkmaar, 2020

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vinken tellen en zomaartranen

 • Ben Davis Alles wat ik nog met Gizmo wil doen

  de bucketlist van mijn hond

  Lukas wordt soms gepest op school en heeft het moeilijk met de scheiding van zijn ouders. Als hij hoort dat zijn hond Gizmo niet lang meer te leven heet, wil Lukas het laatste deel van Gizmo’s leven onvergetelijk maken. Daarom maakt hij een bucketlist. Verhaal afwisselend verteld door Lukas en door Gizmo. Vanaf ca. 10 jaar.

  Kinderboek, Dierenleven, Fictie

  Nederlands, 216 pagina's, Leopold, Amsterdam, 2020

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Alles wat ik nog met Gizmo wil doen

Andere leuke leesboeken over dieren die je bij de Bibliotheek kunt lenen:

 • Vechten voor je leven

  Brandon Mull

  Tijdens de speciale ceremonie voor 11-jarigen slagen Conor, Abeke, Meilin en Rollan erin hun totemdier op te roepen. De dieren geven hun speciale krachten. Met elkaar moeten ze de dreigende oorlog in Erdas...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vechten voor je leven

 • De laatste wilde dieren

  Piers Torday

  Kester (12) kan met dieren praten. Hij woont in een wereld waarin bijna alle dieren zijn uitgeroeid. Enkele overgebleven dieren roepen Kesters hulp in bij het zoeken naar een medicijn tegen een levensbedreigend...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De laatste wilde dieren

 • Ontsnapt

  Veronica Cossanteli

  Joris (11, ik-figuur) vindt een bijbaantje op boerderij Wormstal, waar hij mythologische dieren verzorgt. Als er een basilisk ontsnapt, moet hij die eerder zien te vinden dan Valerie Paai. Want zij wil...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ontsnapt

 • De hondenuitlaatclub

  Cornelia Funke

  Gaby verwacht dat haar zomervakantie lang en saai zal worden. Gelukkig komt haar nichtje logeren en die heeft een geweldig plan: ze beginnen een hondenuitlaatservice. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De hondenuitlaatclub

 • Keverjongen

  M.G. Leonard

  De vader van Darkus (13) is spoorloos verdwenen. Darkus vermoedt dat zijn vader ontvoerd is en gaat op onderzoek uit. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek: Baxter, een grote zwarte neushoornkever, blijkt...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Keverjongen

 • Geheimen

  Erin Hunter

  Vuurhart vindt in de rivier twee kittens. Hij neemt ze mee naar de Donderclan. Zo begint een speurtocht naar de ouders van de kittens. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Geheimen

PS Wist je dat je deze boeken gratis kunt reserveren bij de Bibliotheek? Dit kun je ook thuis doen met je pasje!