Tip van de Mediacoach

Resultaat 11 - 12 (van 12)

 • Wat is digitaal pesten en hoe kun je daar met je kind of leerling op een positieve manier over praten?

  19 januari 2016

  Pesten is van alle tijden. Bij digitaal pesten of cyberpesten heeft het terrein zich alleen verplaatst naar internet. Kinderen vinden pesten via internet vaak ook 'gewoon' grappig. Totdat het ze zelf overkomt. Soms durven ze ook meer vanachter een computer. Je kunt de ander niet zien, soms waan je jezelf heel anoniem. Het kind dat ze pesten kan niet makkelijk terugslaan, letterlijk en figuurlijk.

  Bekijk details van Wat is digitaal pesten en hoe kun je daar met je kind of leerling op een positieve manier over praten?

 • Praten over oorlogsgeweld, hoe doe je dat?

  23 november 2015

  Volwassenen zijn vaak bezorgd dat kinderen online porno zien. Vraag je kinderen wat zij zelf erg vinden, dan noemen ze geweld (*). Dat kan gaan om geweld in 18+-games, die je echt niet door jonge kinderen zou moeten laten spelen. Sinds de zomer van 2014 weten we dat ook sociale media zijn vergeven van het geweld. Echt oorlogsgeweld. Expliciete beelden die je doen huiveren. Geweldplegers zetten de gruwelen zelf online. En doordat de beelden worden geliked of doordat er uit verontwaardiging naar wordt...

  Bekijk details van Praten over oorlogsgeweld, hoe doe je dat?