MediaMasters 2016

Gepubliceerd op: 27 mei 2016 09:19

MediaMasters is een spannend, interactief spel op het gebied van mediawijsheid. Het wordt gespeeld door kinderen uit groep 7 en 8 en is gratis. Om het spel tot een goed einde te brengen, moeten de leerlingen laten zien wat zij aan mediavaardigheden in huis hebben.

MediaMasters is het grootste project op gebied van mediawijsheid voor groep 7 en 8 in Nederland. Want of we het nu hebben over tv, internet, apps, sociale media, games en smartphones: media zijn overal en iedereen maakt er gebruik van. De mogelijkheden die media bieden zijn grenzeloos.

Maar hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken leerlingen in de online game MediaMasters.

Nieuw: een heel jaar MediaMasters

Nieuw dit jaar is de MediaMasters Club. Een klas die lid is van de MediaMasters Club heeft het gehele schooljaar toegang tot extra opdrachten en MediaMissies. Op deze manier wordt elke twee maanden laagdrempelig een vervolg gegeven aan de thema’s die spelen in MediaMasters. Kijk op www.mediamasters.nl/club voor meer informatie.

Sneak preview 2016: De 12-jarige Selma is een echte mediamaker! Zij en haar vrienden vloggen, facetimen, gamen en programmeren er op los. Maar dan gaat het mis in de winkel van haar vader. Ze hebben alle kennis over mediawijsheid nodig om dit op te lossen. Zal het jouw klas lukken om Selma en de winkel van haar vader te redden?