The Little English Town Library

The Little English Town Library Utrechtse Heuvelrug is een uitleenpunt voor Engelse kinderboeken.

Het project is opgezet door Pernille Poulsen uit Doorn. Naast het verstrekken van Engelse boeken aan basisscholen op de Heuvelrug (SWAP 20 Project) mogen kinderen uit de Utrechtse heuvelrug ook boeken komen lenen.

De collectie bestaat op het moment uit +/- 400 boeken. Iedere eerste zaterdag van de maand kan men tussen 10.00 en 13.00 boeken komen lenen.

Het doel van de Little English Town Library is kinderen te stimuleren op jonge leeftijd al de Engelse taal te laten leren. Dit gebeurt door middel van het Swap 20 project en het uitleen punt in de bibliotheek.
Met het SWAP20 project, mogen basis-scholen uit De Utrechtse Heuvelrug elke paar maanden gratis 20 Engelse boeken lenen. Er zijn nu al 5 scholen bij dit project betrokken.

Mede door donaties van The Little English Library, het American Book Center en door ouders, is de collectie gegroeid. Verder is het project ook gesteund door de Bibliotheek Z-O-U-T, vrijwilligers, de deelnemende scholen en de Readshop in Doorn.
Ook helpen? U kunt (tweedehands) Engelstalige kinderboeken inleveren bij de Bibliotheek Z-O-U-T in Doorn o.v.v. 'donatie Little English Library'. Ze zoeken ook nog sponsoren en vrijwilligers om het project te laten groeien.