Bas Nijhuis – Het eenzame beroep van een arbiter (GEANNULEERD)

28 september 2019, van 20:15 tot 21:30 | Allemanswaard Amerongen

Kosten: kaartje: 21, 50 euro. Kortingen: biebpas/jongeren/65+

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Helaas gaat het theatercollege van Bas Nijhuis op 28 september 2019 in Amerongen niet door. Graag zien we u bij een van onze andere voorstellingen en lezingen in de Cultuurhuizen op de Heuvelrug!

Wat maak je als scheidsrechter mee wanneer je een internationale wedstrijd fluit in de UEFA Champions League en je door een hele tribune (en natie) wordt uitgejoeld? Hoe ga je om met de druk van niet alleen het publiek, maar ook de spelers, de bond, de media en de aanhangers tijdens zo'n belangrijke wedstrijd? 

Bas Nijhuis kan heel bevlogen vertellen over zijn exceptionele beroep: de unieke rol in zo'n groot geheel en de manier waarop je je daarin staande moet zien te houden. Hij spreekt over persoonlijke situaties die hij met grote spelers heeft meegemaakt: het spel, het getouwtrek, het uitlokken en achteraf het oordelen en de kritiek.

Maar Bas is een optimistisch mens, al sinds zijn vijftiende als scheidsrechter actief omdat hij dit altijd als zijn grote droom zag en een geboren leider is. Bas laat zich dan ook niet gauw uit het veld slaan, staat zijn mannetje, houdt van uitdagingen en heeft een eigengereid karakter. Dat je jezelf daarmee niet altijd populair maakt, is hij zich terdege van bewust. Maar met zijn geheel eigen charme weet Bas Nijhuis met wat luchtigheid en een kwinkslag situaties naar zijn hand te zetten, ijs te breken en gemoederen te bedaren.

Een pracht van een portret van een bijzondere persoonlijkheid die zichzelf blijft in de wereld van het grote geld en de voetbalgekte. Bas Nijhuis weet zijn verhaal levendig te maken, situaties uit te vergroten en zodanig te relativeren dat het komische en herkenbare voorbeelden oplevert die niet alleen in de voetballerij voorkomen, maar ook gewoon in het dagelijks leven.

Duur programma: 75 minuten, zonder pauze
 

GEANNULEERD!