Classic Filmcafé: Butch Cassidy and the sundance kid

10 juli 2020, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

Kosten: € 7,- met bibliotheekpas € 5,-

VS (1969, George Roy Hill) Butch Cassidy en The Sundance Kid zijn twee bank- en treinovervallers die uiteindelijk moeten vluchten naar Bolivia. Maar daar houden de problemen niet op.

Het scenario voor deze Amerikaanse western is losjes gebaseerd op de criminele levensloop van twee vogelvrijverklaarden uit het Wilde Westen, Robert LeRoy Parker, beter bekend als Butch Cassidy, en Harry Longabaugh, bijgenaamd de Sundance Kid. De film was een kassucces en bracht in de VS 48,6 miljoen dollar op.

De film werd zeven keer genomineerd voor een Oscar en won er vier. In 2003 werd de film geselecteerd voor conservering in het National Film Registry van de Amerikaanse Library of Congress vanwege de culturele, historische en esthetische waarde.

Inloop vanaf 18.30 uur. Film start om 19.00 uur.