Classic Filmcafé: Chariots of fire

13 maart 2020, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

Kosten: € 7,- met bibliotheekpas € 5,-

GB (1981 Hugh Hudson) In 1919 gaat Harold Abrahams studeren aan de Universiteit van Cambridge. Hij wordt koel onthaald, maar blijkt een fantastisch hardloper te zijn. Abrahams voltooit als eerste de Trinity Great Court run en wint wedstrijd na wedstrijd, tot Eric Liddell verschijnt.

Liddell, de in China geboren zoon van Schotse missionarissen, heeft een heel andere kijk op hardlopen. Hij daagt Abrahams uit voor een wedstrijd en verslaat hem. Het is zijn eerste nederlaag.

Jaren gaan voorbij en zowel Abrahams als Liddell boeken grote vooruitgang op het gebied van hardlopen. Dan worden beide atleten gevraagd om het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van 1924 in Parijs.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Inloop vanaf 18.30 uur. Film start om 19.00 uur.