Computerlessen Rhenen

24 september 2019, van 14:30 tot 16:00 | Elke week | Bibliotheek Rhenen

Kosten: gratis

Beter leren omgaan met een computer of tablet? Jouw Nederlands verbeteren of leren appen?

Oefenen.nl bestaat uit verschillende onderdelen. Het is een online startpunt om je basisvaardigheden verder te verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Ook kun je terecht met vragen over een gezonde leefstijl of vragen over onze samenleving.

Wat leer je bij deze cursus?

Deze cursus helpt je beter gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. In onze samenleving worden digitale vaardigheden steeds belangrijker. Steeds meer zaken moet je via de computer en internet regelen. Denk maar aan bankzaken, de belastingaangifte, werk zoeken of spullen kopen. Als je geen of heel weinig kennis van de computer hebt en internet iets onbekends voor je is, dan is deze cursus Klik & Tik voor jou. Je kun kiezen uit verschillende cursussen van oefenen.nl die je los of achter elkaar kunt volgen. Je hebt de keuze om de cursus zelfstandig of met begeleiding in de Bibliotheek te volgen.

Je gaat zelf aan de slag en er zijn mensen om je te helpen. Met een eigen inlogcode kun je thuis verder oefenen. Voor elk cursus die je succesvol hebt afgerond, krijgt je een certificaat.

Welke computer?

Oefenen.nl kun je doen op een vaste computer, laptop of op een tablet. In de Bibliotheek zijn enkele computers aanwezig, maar we adviseren om een eigen laptop of tablet mee te nemen. In de Bibliotheek heb je ook een koptelefoon/oortjes nodig. Deze zijn gratis bij ons beschikbaar voor het volgen van de cursus.