Computerlessen Rhenen

26 maart 2019, van 14:30 tot 16:00 | Elke week | Bibliotheek Rhenen

Kosten: gratis

Beter leren omgaan met een computer of tablet? Jouw Nederlands verbeteren of leren appen?

Oefenen.nl bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is het een online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Ook kun je hier terecht met vragen over een gezonde leefstijl of vragen over onze samenleving.

Wat leer je bij deze cursus?

Deze cursus helpt je beter gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. In onze samenleving worden digitale vaardigheden namelijk steeds belangrijker. Steeds meer zaken moet je via de computer en internet regelen. Denk maar aan bankzaken, de belastingaangifte, werk zoeken of spullen kopen. Als je geen of heel weinig kennis van de computer hebt en internet iets onbekent voor je is, dan is deze cursus Klik & Tik voor jou. Je kun kiezen uit verschillende cursussen van oefenen.nl die u los of achter elkaar kunt volgen. Je hebt de keuze om de cursus zelfstandig of met begeleiding in de Bibliotheek te volgen.

Op dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30 in de Westpoort, Veerweg 1 in Rhenen. Je gaat zelf aan de slag en er zijn mensen om je te helpen. Met een eigen inlogcode kunt je thuis verder oefenen. Voor elk cursus die succesvol heeft afgerond krijgt je een certificaat.

Op donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 in de Bibliotheek Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75. Je gaat zelf aan de slag en er zijn mensen om je te helpen. Met een eigen inlogcode kan je thuis verder oefenen. Voor het afronden van de cursus krijg je een certificaat.

Welke computer?

Oefenen.nl kan op een vaste computer, laptop of op een tablet gedaan worden. In de Bibliotheek zijn enkele computers aanwezig, maar we adviseren om een eigen laptop of tablet mee te nemen. In de Bibliotheek heb je ook een koptelefoon/oortjes nodig. Deze zijn gratis bij ons beschikbaar voor het volgen van de cursus.