De ‘Stem van Polygoon’ Philip Bloemendal

24 mei 2019, van 18:30 tot 22:00 | Bibliotheek Driebergen

Kosten: Entree € 6,- /met biebbon

Lezing door Robert Bloemendal

Als zoon van Philip Bloemendal, Philip was meer dan 46 jaar de Stem van Polygoon, vertelt Robert over het werk van zijn vader. Hoe hij begonnen is, welke ontwikkelingen hij en het journaal doormaakten.

Een stuk historie: van Haarlem naar Hilversum, bloeiende jaren en mede door opkomst van de Televisie, de sluiting van het gehele bedrijf Polygoon.  Hoe begon Philip. Wat leerde hij zichzelf allemaal van het filmvak. Van spreker naar schrijver van commentaren, van editor naar producer, naar directeur.

46 jaar lang elke week meerdere Nederlandse journaals maken, evenals een Wereldnieuws.

Volle bioscopen na de tweede wereldoorlog. Mensen kwamen speciaal voor het journaal. Afname van bezoekers, het produceren van ‘infomercials’ en documentaires en opdrachtfilms. Het ontstaan van zijn speciale Polygoon stem. Zijn perfectionisme, zijn begeleiding van speciale journaals, zoals in Auschwitz.

Polygoon was een erg innovatieve onderneming en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de geschiedenis van Nederland.

Ter afsluiting van dit verhaal over Philip, wordt er een film vertoond van 15 minuten, waarbij hij zelf ook toelichting geeft.