De Nationale Voorleeswedstrijd

13 maart 2019, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Wijk, Leersum, Amerongen

Wie is de beste voorlezer van het land? De wedstrijd is in volle gang. De regionale voorrondes en de regiofinale van de regio Zuidoost Utrecht worden georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Veenendaal.

Meld nu je schoolkampioen aan via De Nationale Voorleeswedstrijd!

Regionale voorrondes: scholen ontvangen persoonlijk een uitnodiging over de voorronde waarin zij ingedeeld zijn.

Voorronde 23 januari 2019

Dit zijn de winnaars van de eerste voorronde. Drie schoolkampioenen gaan door naar de regionale voorleeswedstrijd op woensdag 13 maart in MFC Allemanswaard in Amerongen.

Van links naar rechts: Julia (Montessorischool, Rhenen), Hidde (De Werkschuit, Wijk bij Duurstede) en Step (De Wegwijzer, Wijk bij Duurstede)

Voorronde 6 februari 2019

Deze voorronde vond plaats in Leersum.

De beste voorlezers uit de voorrondes gaan naar de Regionale voorleeswedstrijd op:

woensdag 13 maart 2019

van 15:00-17:00 uur

Locatie: De Allemanswaard, Allemanswaard 13, 3059 KA Amerongen (gratis parkeren in parkeergarage, ingang Koenestraat)

De winnaars van de Regionale voorleeswedstrijd komen uit in de Provinciale finale op donderdag 11 april 2019, in Theater De Kom in Nieuwegein.

Alle provinciale winnaars strijden ten slotte in een zinderende landelijke finale op woensdag 22 mei 2019.