EvenementenXpress Maritiem Museum

22 oktober 2019 | Maritiem Museum Rotterdam

Kosten: € 27,- p.p.

Het Maritiem Museum Rotterdam is een scheepvaart- en havenmuseum in het centrum van Rotterdam. Eerder was het museum bekend onder de naam Maritiem Museum Prins Hendrik.

Het Maritiem Museum is sinds september 2014 gefuseerd met het naastgelegen Havenmuseum. In de Maritiem Museum Haven ligt een grote collectie historische schepen en overslagmiddelen. Dit museum wil mensen bewust maken van de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Met wisselende, eigentijdse tentoonstellingen laat het museum de bezoekers het maritieme heden en verleden zien. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar bezoekers op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.