EvenementenXpress Museum de Buitenplaats

1 oktober 2019 | Museum de Buitenplaats Eelde

Kosten: € 27,- p.p

Museum De Buitenplaats is een museum voor figuratieve kunst van na 1945 in de Drentse plaats Eelde. Het bestaat uit een museumpaviljoen, een museumtuin met oranjerie en museumcafé. De tuin is opgedeeld in drie kamers: een dwaaltuin, een verdiepte vijvertuin en een appelhof. De tuin voegt zich met het platanenprieel en de taxusdwaaltuin naar de golvende lijnen van de gebouwen met hun organische structuur. Het formele deel van de tuin sluit aan bij de stijl van het Nijsinghhuis uit 1654 met zijn ommuurde achtertuin met groene tuinkamers. In dit deel van de tuin ligt de prachtige spiegelvijver met het bronzen beeld ‘Atlas’ van Lotta Blokker.