EvenementenXpress Stedelijk Museum Henriette Polak

17 maart 2020 | Stedelijk Museum & Museum Henriette Polak

Kosten: € 27,- p.p.

Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van Zutphen en de Graafschap (de huidige Achterhoek) verzamelt en op originele wijze in beeld brengt.

De pracht en praal van de Gelderse adel wordt getoond, waaronder het beroemde ‘Zutphens Zilver’, maar ook de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. Naast de vaste collectie, besteedt het Stedelijk Museum Zutphen aandacht aan historische en actuele onderwerpen, oude meesters en (lokaal) talent in prikkelende wisseltentoonstellingen.

Museum Henriette Polak is hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland. Sinds de opening in 1975 toont Museum Henriette Polak de vitaliteit, kracht en verscheidenheid van figuratieve kunst waarin vakmanschap en bezieling samenkomen.Maak in dit intieme museum kennis met Henriette Polak en de kerncollectie. Geniet van topstukken van onder anderen Kees Verwey, Charlotte van Pallandt, Wim Oepts, Arie Schippers en Wendelien Schönfeld. Kom oog en oog te staan met de vele kunstenaarsportretten waar het museum bekend om is en neem een kijkje in het atelier.