Classic Filmcafé: Fiddler on the roof

13 december 2019, van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

Kosten: € 6,- met bibliotheekpas € 4,-

VS 1971 (musical) Het verhaal speelt zich af in 1905. Tevje is een Joodse melkboer in Anatevka, een kleine Russische sjtetl. Zoals alle andere Joden in het dorp houdt hij vast aan de traditie. Er komen echter nieuwe tijden. De Joden worden in tsaristisch Rusland door de autoriteiten geïntimideerd en zijn dochters willen trouwen uit liefde in plaats van de traditie te volgen.

De eerste dochter die van de traditie afwijkt door zelf een partner te kiezen in plaats van zich te laten uithuwelijken, is Tzeitel. Zij trouwt met de arme kleermaker Mottel. Hoewel het hem moeite kost, geeft Tevje toch zijn zegen aan het huwelijk. Dan krijgt zijn tweede dochter, Hodel, een relatie met een Joodse revolutionair. Als deze verbannen wordt naar Siberië, volgt Hodel hem. De gedachte dat hij zijn dochter waarschijnlijk nooit meer zal zien, is bijna onverdraaglijk voor Tevje. Dan trouwt Chava, dochter nummer drie, met een christen. De maat is vol...