Mirthe Dokter en Tim Hammers – De Balts 8+

4 april 2020, van 15:00 tot 15:30 | De Cultuurhoek Driebergen (Engweg 14, 3972 JH)

Kosten: Kaartje: 7,50 euro. Kortingen: Biebpas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ook leuk voor volwassenen. In het kader van Nationale KinderMuziekweek.

De Balts, een productie met ondersteuning van Kameroperahuis Zwolle, is een cross-over tussen kunst en wetenschap door Mirthe Dokter en duo partner Tim Hammer (muzikant, acteur en poppenspeler).

Vallen en opstaan, opnieuw proberen en uiteindelijk met volle overgave de ander proberen te veroveren. Omdat je leven ervan af hangt.

De Balts is een Waltz, maar dan voor dieren. Dieren halen alles uit de kast in hun zoektocht naar de meest geschikte partner. Tim Hammer en Mirthe Dokter onderzoeken via muziek, mime, maskers en illustraties dit dierlijke gedrag. Wat is de verwantschap met de mens?

In deze montagevoorstelling tonen zij eigen versies van de dierlijke baltstaal. Elke diersoort gaat weer anders om met verovering en verleiding. Hoe doet de mens dat? Zijn wij onze balts vergeten of zijn onze driften minder zichtbaar geworden? Hebben we in de verleiding nog iets te bepalen of zijn zelfs onze meest rationele overwegingen eigenlijk het spel van hormonen?

Voor de ogen van de kijker worden verschillende dieren tot leven gewekt. Zo kijk je het ene moment naar een poëtische maskerdans van de albatros, waarna je ineens oog in oog staat met een baltsende spin gehuld in een hilarisch pak van afwasborstels. Pimpelmezen vliegen voorbij op de overheadprojector, zandtekeningen en onder zee muziek vertellen het verhaal van de kleine kogelvis en de makers hebben elk dierengeluid weten te vangen in een toepasselijk speelgoed instrument. Met dierenweetjes die je niet voor mogelijk houdt word je van balts naar balts gesleurd. Al rappend, dansend, tekenend, verkledend en musicerend veroveren Tim en Mirthe elkaar voor de ogen van het publiek.

Duur programma: 30 minuten, zonder pauze
Locatie: De Cultuurhoek, Driebergen

*Bestel je voor de eerste keer kaarten? Dan heb je een account nodig. Volg hiervoor de instructies op het scherm.