Lezing "Het Goede Leven"

17 maart 2019, van 14:00 tot 15:00 | Dorpshuis "De Twee Marken"

Kosten: 10,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden zagen het licht. In ‘Het goede leven’ laat Annegreet van Bergen zien hoe door dit alles de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken.

Met de bromfiets of auto kwamen we steeds verder van huis. Televisie bracht ongekende landen en volkeren de huiskamer binnen. De zondag veranderde van een rustdag in een dag om erop uit te trekken.

In 'Het goede leven' pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller 'Gouden jaren' en laat ze met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de grote naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd.

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Zij schreef voor de Volkskrant en Elsevier. Eerder schreef zij 'De lessen van burn-out' (2000) en 'Mijn moeder wilde dood' (2010). In augustus 2014 verscheen 'Gouden Jaren', dat 100 weken in de bestsellerslijst stond. Het werd 36 keer herdrukt, werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de NS Publieksprijs en won in 2015 de Hebban Publieksprijs voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek.

*Bestelt u voor de eerste keer kaarten? Dan heeft u een account nodig. Volg eenvoudig de instructies op het scherm.