Lezing 'Djangan loepah' met aansluitend speciale Doornse Dis

14 augustus 2019, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Doorn, Cantina

Kosten: gratis; kosten Doornse Dis € 7,-

Schrijver Hans van Cappelle schreef samen met een aantal andere mensen de publicatie 'Djangan loepah, het leven in de contractpensions in Leersum en Amerongen 1951-1962'. Deze publicatie schetst de historie van de vijf repatriëringsgolven, waarmee tussen 1945 en 1968 circa 350.000 mensen uit Nederlands-Indië (later Indonesië) naar Nederland kwamen.

Djangan loepah betekent: 'Het is verkeerd om te vergeten'. Het boek en de lezing gaan over de mensen die hier in veel gevallen nog nooit waren geweest en zich op een of andere manier thuis moesten gaan voelen. Het is een verhaal met vele gezichten.

De lezing staat één dag voor 15 augustus gepland; de dag van de capitulatie van Japan en de dag waarop de bevrijding van Nederlands-Indië wordt herdacht. Net als voorgaande jaren willen wij hier aandacht aan besteden; dit jaar met de lezing van Hans van Cappelle.

De lezing start om 10.00 uur met inloop vanaf 09.45 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. De toegang is gratis. Aansluitend kunnen bezoekers deelnemen aan de Doornse Dis. Geheel in het teken van de lezing wordt er een Indische maaltijd geserveerd. Kosten voor de maaltijd zijn €7,-.
Voor de Doornse Dis wel graag vooraf, uiterlijk dinsdag 13 augustus, aanmelden bij Corrie Bos op telefoonnummer 06-20 97 91 10.

Voor vragen over de lezing kun je contact opnemen met de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Doorn per e-mail, telefonisch (0343-415566) of aan de balie.