Classic Filmcafé: Mrs. Miniver

8 mei 2020, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

Kosten: € 7,- met bibliotheekpas € 5,-

GB (1942, William Wyler) De Britse familie Miniver leidt een comfortabel leven, waar abrupt een einde aan komt als de oorlog uitbreekt. Mrs. Minivers man en oudste zoon nemen deel aan de oorlog, terwijl mrs. Miniver in haar dorpje achterblijft. Ze weet zich geen raad als ze een gewonde Duitse soldaat in de tuin vindt.

Regisseur William Wyler wilde het publiek met de neus op de feiten drukken. De Tweede Wereldoorlog was destijds al jaren gaande in Europa, maar de cinema van de Verenigde Staten hield zich daar nauwelijks mee bezig. De film bevat geen veldslagen of andere legerscènes, maar houdt zich wel bezig met de Britse burgers ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

De film bracht in Noord-Amerika meer dan 5.000.000 dollar op en in de rest van de wereld een bedrag van nog ongeveer 3.500.000 dollar. Het was op dat moment het hoogste bedrag dat een film ooit opbracht, op Gone with the Wind (1939) na. De acteurs werden geprezen om hun acteerprestaties, maar er was ook kritiek op het soapserie-achtige karakter van de film.

Inloop vanaf 18.30 uur. Film start om 19.00 uur.