Classic Filmcafé: The name of the rose

8 november 2019, van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

Kosten: € 6,- met bibliotheekpas € 4,-

GB/VS/IT 1987 Als in de 14e eeuw in een Benedictijnenabdij een monnik onder verdachte omstandigheden overlijdt, roept de gemeenschap de hulp in van de vermaarde monnik William van Baskerville om de zaak op te lossen. De abt wil hiermee voorkomen dat hij vertegenwoordigers van de Inquisitie over de vloer krijgt.

De Fransiscaner monnik William van Baskerville (Sean Connery) arriveert samen met zijn leerling Adso (Christian Slater) in het klooster. Terwijl hij probeert uit te zoeken wat er aan de hand is, overlijden meerdere monniken op mysterieuze wijze. De broeders van de gemeenschap beginnen te geloven dat de duivel aan het werk is en de eerste tekenen van de Apocalys zichtbaar worden. William denkt daar echter anders over. Hij komt al gauw tot de conclusie dat er een moordenaar aan het werk is en hij vermoedt zelfs een complot.