ROY EN HEDY GRÜNEWALD - Selamat Makan - Smakelijk Eten

9 november 2019, van 16:00 tot 17:15 | Cultuurhuis Pleiade Doorn

Kosten: 36 euro inclusief 1 consumptie en diner. Kortingen: geen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

-GEANNULEERD- Deze theaterbeleving is beslist niet alleen voor ‘Indo’s’, maar voor iedereen die van lekker Indisch eten houdt en geniet van prachtige verhalen.

Helaas is deze voorstelling geannuleerd.

 

Over Indië, tempo doeloe en de Indo’s in Nederland. Historie afgewisseld met persoonlijke belevenissen. Humoristisch en soms een tikje pikant:
“…want er schuilde nog een geheim ónder de gordel van smaragd…”

Het publiek wordt persoonlijk door Roy en zijn zus Hedy welkom geheten voor een ‘kumpulan’, een Indische familiebijeenkomst. Als men in de zaal zit, vertelt Roy dat het eten nog niet klaar is. Hedy staat op het podium te koken. Kruidige geuren kringelen de zaal in en ondertussen vertelt Roy de verhalen. Na afloop wordt het publiek uitgenodigd in de cantina en bibliotheek voor een heerlijke, authentieke Indische maaltijd met rijst, saté, sajoer, telor Bali, sambal goreng en garnituren.

Krachtig theaterconcept
De kracht van dit concept is ook gelegen in de manier waarop het publiek gaat eten. Geen gedekte tafels, maar men zit gezellig informeel bij elkaar aan tafel. De verhalen komen vanzelf. Over Indische roots, een Indische schoonvader, of toeristische belevenissen. Ook de manier waarop de maaltijd wordt geserveerd is onderdeel van het concept.

ENKELE REACTIES
…na de verhalen maakte Hedy’s heerlijke eten de avond tot een feest!
…Roy is een geboren verteller die prachtig zijn oude Indische tantes imiteert
…ik heb nooit geweten wat jullie geschiedenis was. Heel helder verteld
…je raakt tijdens het eten heel snel met anderen aan de praat

Hedy Grünewald (kookt)
Werkte meer dan 25 jaar als scenograaf voor diverse dans- en theatergezelschappen in Nederland en België. Als medeoprichter en artistiek verantwoordelijke was zij van 1984 tot eind 2012 verbonden aan theatergroep Drieons. Sinds 2013 is zij voor anderen Indisch gaan koken. In theater de NWE Vorst, Tilburg organiseerde zij een aantal keren een pop-up restaurant en met haar bedrijf Indisch & Anders verzorgt ze veelvuldig catering.

Roy Grünewald (vertelt)
Was 16 jaar directeur van schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Daarna specialiseerde hij zich in het ontwikkelen van culturele concepten en storytelling projecten. Is als docent storytelling verbonden aan Fontys Academy for Circus and Performing Arts, Hogeschool v.d. Kunsten Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam. Regisseerde Fred Delfgaauw in ‘De Verteller’ en ‘De wachtkamer van de Liefde’. Zie www.roygrunewald.com

Duur programma: 75 minuten.

 

Helaas is deze voorstelling geannuleerd.

*Bestel je voor de eerste keer kaarten? Dan heb je een account nodig. Volg hiervoor de instructies op het scherm.