Classic Filmcafé: Some like it hot

17 april 2020, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

Kosten: € 7,- met bibliotheekpas € 5,-

VS (1959, Billy Wilder) In het roerige Chicago van de jaren twintig zijn de jazzmuzikanten Joe en Jerry getuige van een massamoord. Om te ontkomen aan de maffia duiken ze verkleed als vrouw onder in een vrouwenorkest dat op weg is naar Florida. Maar dat is pas het begin van alle verwikkelingen.

Met in de hoofdrollen Tony Curtis, Jack Lemmon en Marilyn Monroe wordt Some like it hot geroemd als misschien wel de beste komedie die ooit is gemaakt. Maar de film is meer dan een komedie: hij gaat ook over acceptatie en tolerantie.

De film was een groot succes in de bioscopen met een omzet van 25 miljoen dollar in de VS alleen al (op een budget van bijna 3 miljoen dollar). Hoewel de film veel nominaties kreeg voor de Oscars, werd alleen de Oscar voor Beste kostuums verzilverd. Wel was er een Golden Globe voor Beste film, voor Beste actrice (Monroe) en voor Beste acteur (Lemmon).

Inloop vanaf 18.30 uur. Film start om 19.00 uur.