Classic Filmcafé: Those magnificent men and their flying machines

13 september 2019, van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

Kosten: € 6,- met bibliotheekpas € 4,-

Groot-Brittannië (1965, Ken Annakin) In 1910, het tijdperk van de luchtvaartpioniers, wordt er een race georganiseerd tussen Londen en Parijs waaraan allerlei nationaliteiten meedoen. De Britse en de Amerikaanse deelnemer strijden in deze komedie om de overwinning en de aandacht van de dochter van de organisator.

In Those Magnificent Men in their Flying Machines (or how I flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes) worden authentieke decors, rekwisieten en kostuums gebruikt en vliegtuigen en replica's op ware grootte. Op het hoogtepunt doen meer dan 2000 figuranten mee. De film is geschoten op 70mm-film.

Het lied Those Magnificent Men in their Flying Machines werd een hit en de frasen "up diddley up-up" en "down diddley down-down" zijn inog steeds welbekend.

De film won in 1966 een Golden Globe voor het spel van Alberto Sordi, en een British Academy of Film and Television Arts-award voor beste kostuums. De film is in 1966 genomineerd voor diverse Academy Awards voor beste script.