Natuurpracht en “sporen uit vroegere tijden” in de Kaapse bossen

15 april 2019, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Driebergen

lezing door Rien Thomassen van Natuurmonumenten. Laat je verrassen!

Op zoek naar sporen van vroeger in de Kaapse Bossen
Het is niet alleen de natuurpracht die je verrast in de Kaapse Bossen. Als je goed kijkt, ontdek je ook de talloze sporen uit voorgaande eeuwen. Vrijwillige gidsen Rien Thomassen en Paul Goudswaard liepen tientallen kilometers door de Kaapse Bossen bij Doorn, middenin Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Tijdens de Zoute Inval op maandag 15 april vertellen zij in de bibliotheek van Driebergen over hun ontdekkingen. Laat je meevoeren, op ontdekkingstocht naar cultuurhistorische- en archeologische geheimen van de Kaapse Bossen.

Maak plaats voor wilde bloemen
In alle jaren is het landschap veel veranderd. Misschien weet je nog wel van vroeger, van die vergeten plekjes of bermen vol met bloemen. Langzaam maar zeker zijn de wilde bloemen uit ons landschap verdwenen. En dat is slecht nieuws! Wilde bloemen zijn heel erg belangrijk voor mens en natuur. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder insecten geen vogels. Kom in actie en maak plaats voor wilde bloemen. Kom naar de Zoute Inval op maandag 15 april of vraag direct het gratis actiepakket aan via www.natuurmonumenten.nl/bloemen.