Voorlezen met gebaren

17 januari 2019, van 20:00 tot 21:00 | Bibliotheek Amerongen, MFC De Allemanswaard

Inspiratieavond ter voorbereiding op de Nationale Voorleesdagen 2019

Entree: Gratis

Koffie en thee beschikbaar vanaf 19:30

Aanmelden: Aanmelden is helaas niet langer mogelijk, omdat de inspiratieavond volgeboekt is.

Tijdens deze praktische workshop staat het prentenboek van de Nationale voorleesdagen ‘Een huis voor Harry’ centraal. Na een theoretische inleiding over de meerwaarde van voorlezen met gebaren met voorbeelden, is er een praktische workshop waarbij gebaren bij het prentenboek getoond en geoefend kunnen worden. Na afloop krijgt iedere deelnemer een hand-out met hierin tips en achtergrondinformatie.

Onder het motto Gebaren zijn leuk en voor iedereen! verzorgt de organisatie Wapperkids workshops en lezingen voor horende ouders en professionals, maar ook baby’s, peuters en kleuters, over het gebruik van gebaren bij het praten. Voorlezen met gebaren zet kinderen aan tot actieve deelname aan het voorleesmoment. Wapperkids gebruikt de gebaren uit de Nederlandse gebarentaal.

Vanaf 19:30u is boekhandel The Readshop Doorn aanwezig om de boekverkoop van o.a. Prentenboeken Top 10 te verzorgen. Er kan zowel contant als met pin betaald worden.

Voor wie?
Pedagogisch medewerkers, leerkrachten uit het basisonderwijs, bibliotheekmedewerkers, voorlezers VoorleesExpress, gastouders, ouders, opa’s en oma’s en overige belangstellenden.