Agenda 2020

Resultaat 1 - 10 (van 70)

• Boekpresentatie: 'Bonuszoon' Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Maarn

In het kader van de verkiezing Z-O-U-T-schrijver van het jaar presenteert Antoinette Kalkman haar thrillerdebuut 'Bonuszoon'.

ma 02 mrt

• De grote Elster pubquiz Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Elst

Uit welk land komt het pitabroodje oorspronkelijk? Wie maakte de illustraties in de boeken van Jip en Janneke? Hoe heet de korenmolen in Elst? Hoe lang sliep Doornroosje? Welk land mag in 2022 het WK voetbal organiseren?

• Handwerkcafé Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Bibliotheek Doorn, Cantina

Een gezellige ochtend waarop je niet alleen aan de slag kunt met je eigen handwerk, maar ook nieuwe technieken leert van elkaar.

• Voorleeswedstrijd: Regiofinale Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | De Bibliotheek in De Cultuurfabriek, Kees Stipplein 74, 3901 TP Veenendaal

Regiofinale met de 9 beste voorlezers uit de voorrondes. De winnaar van de regiofinale gaat door naar de Provinciale finale op maandag 20 april 2020 in theater “De Kom” in Nieuwegein.

• Koffieochtend Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Maarn

Heb je zin in een kopje koffie of thee? Loop gerust binnen tijdens de Zoute Inval. Je mag altijd iemand meenemen, de Zoute Inval is er voor iedereen!

ma 09 mrt

• Spreekuur Leefstijl-coach Bekijk details

Van 09:00 tot 11:15 | Bibliotheek Renswoude

Vrouwen en moeders die het (te) druk hebben, kunnen gratis kennismaken met een leefstijlcoach in de bibliotheek. Leefstijlcoach Laura Tinholt (Lau) helpt je om een nieuwe en gezonde leefstijl te vinden die wél vol te houden is.

• Handwerkcafé Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Bibliotheek Doorn, Cantina

• Speciale filmavond voor de Boekenweek: Ida Bekijk details

Van 20:00 tot 22:30 | Cultuurhuis Doorn, Auditorium

Tijdens deze speciale Zoute Inval vertoont de Bibliotheek Z-O-U-T in samenwerking met het Filmhuis Doorn de film 'Ida' in het kader van de 85e Boekenweek. Het thema van de Boekenweek is Rebellen en dwarsdenkers.

• Aletta Jacobs vertelt over haar roerige leven Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Leersum

Aletta Jacobs was de eerste Nederlandse vrouw die officieel toegang kreeg tot de universiteit. Ook was zij de eerste vrouw die arts werd. Als boegbeeld van de eerste feministische golf streed zij voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen en met name voor het vrouwenkiesrecht. Ontmoet Aletta Jacobs (vertolkt door Jolanda Boere) tijdens deze Zoute Inval.

do 12 mrt

• Annie M.G. Schmidt: een rebel in de jeugdliteratuur Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Renswoude

Annie M.G. Schmidt - Lekker stout in een keurig land. Een lezing door Liesbeth Versteeg.

do 12 mrt