Aletta Jacobs vertelt...

18 maart 2020, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Doorn, Cantina

Kosten: gratis

Het thema van de Boekenweek 2020 is Rebellen en dwarsdenkers. Het roerige levensverhaal van Aletta Jacobs die zich onder andere met hart en ziel inzette voor het vrouwenkiesrecht sluit hier helemaal bij aan. Wij laten ons meenemen in Aletta's leven...

Aletta Jacobs was de eerste Nederlandse vrouw die officieel toegang kreeg tot de universiteit. Ook was zij de eerste vrouw die arts werd. Als boegbeeld van de eerste feministische golf streed zij voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen en met name voor het vrouwenkiesrecht. Ontmoet Aletta Jacobs (vertolkt door Jolanda Boere) tijdens deze Zoute Inval.  

Aletta vertelt over haar jeugd en over wat zij moest doen om te kunnen studeren. Als eerste vrouwelijke arts begon ze haar praktijk en daarin heeft ze de nodige tegenwerking gehad. Naast haar werk als arts speelde Aletta een belangrijke rol in de eerste feministische golf. Hoe kreeg Aletta dit alles voor elkaar in een politiekearena met alleen mannen?

Wil je weten wat Aletta te maken had met minister Thorbecke of waarom zij streed voor winkeljuffrouwen en hoe zij vrouwen aan een voorbehoedmiddel kreeg? Kom dan naar deze Zoute Inval.