Lezen begint bij zoeken van boeken

6 februari 2020, van 10:00 tot 11:30 | bibliotheek Leersum

Kosten: geen

Ga op zoek naar een boek met de Bibliotheek Z-O-U-T! In twee bijeenkomsten voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van 3 tot 8 jaar gaan we op zoek naar boeken die bij jouw (klein)kind passen en krijg je tips om het voorlezen nog leuker te maken.

Van een goede taalvaardigheid heb je een leven lang plezier. Door voor te lezen of samen boeken te lezen, ontwikkel je de taalvaardigheid en leesvaardigheid van je kind. En niet in de minste plaats: het maakt lezen leuk.

Boeken horen bij het dagelijks leven. Dit laat je zien door zelf te lezen, over boeken te praten en samen naar de Bibliotheek te gaan.

Soms kan het vinden van geschikte boeken lastig zijn. Speciaal daarom organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T twee bijeenkomsten, bedoeld voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van circa 3 tot 8 jaar. Natuurlijk zijn alle belangstellenden -pedagogisch medewerkers, voorlezers van de VoorleesExpress, gastouders etc.- van harte welkom.

Wat gaan we doen?

Tijdens de twee bijeenkomsten gaan we op zoek naar een boek. In de eerste bijeenkomst kijken we naar de verschillende soorten boeken, waar ze te vinden zijn en gaan we boeken zoeken voor jouw kind.

In bijeenkomst twee vullen we het voorlezen aan met een lied, kleurplaat, puzzel of spelletje en onderzoeken we hoe het voorlezen een vaste plek kan krijgen in het dagelijks leven. Er is daarnaast volop gelegenheid om vragen rondom voorlezen te stellen.

Waar & wanneer?

Het is de bedoeling dat je beide bijeenkomsten komt. In Leersum is dat op donderdag 6 en maandag 24 februari.

Mocht je in Leersum niet kunnen, dan kun je ook nog terecht in Amerongen op maandag 3 en dinsdag 25 februari, in Maarn op dinsdag 11 en donderdag 27 februari en in Driebergen op donderdag 13 en vrijdag 28 februari.maandag 3 en dinsdag 25 februari

Aanmelden

De bijeenkomsten zijn helemaal gratis, wel graag vooraf aanmelden per e-mail: voorleesexpress@bibliotheekzout.nl.