Geweld tegen vrouwen - de schaduwpandemie

2 december 2020, van 10:00 tot 11:00 | Livestream

Kosten: Gratis

Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug en Bibliotheek Z-O-U-T nodigen je uit voor de online bijeenkomst met Marije Cornelissen. Deelnemen is gratis.

Waarom nu?

Aandacht voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen is nu harder nodig dan ooit. Geweld tegen vrouwen en meisjes is in de afgelopen maanden van coronaquarantaine zo explosief toegenomen dat dit inmiddels de schaduwpandemie wordt genoemd. Er stromen alarmerende berichten binnen van een toename aan meldingen terwijl essentiƫle hulp aan slachtoffers bemoeilijkt wordt. Het is nu extra van belang dat slachtoffers van geweld weten waar ze terecht kunnen om te melden, en dat het taboe dat velen voelen om te melden doorbroken wordt, hier en elders.

Spreker: Marije Cornelissen
Marije Cornelissen is directeur van UN Women NC Nederland. Hiervoor was zij actief in de (inter)nationale en lokale politiek. Haar passie is om een concreet verschil te maken voor mensen in een kwetsbare positie. Tijdens de presentatie is er ruimte om vragen te stellen.

Aanmelden
Deelnemen aan deze online bijeenkomst kan door een mail te sturen naar: programmering@bibliotheekzout.nl. Je ontvangt dan een link naar de livestream op 2 december, aanvang 10.00 uur. Deelnemen is gratis en tijdens de presentatie kun je via de chat vragen stellen aan Marije Cornelissen.