Speciale filmavond voor de Boekenweek: Ida

11 maart 2020, van 20:00 tot 22:30 | Cultuurhuis Doorn, Auditorium

Kosten: € 6,-

Tijdens deze speciale Zoute Inval vertoont de Bibliotheek Z-O-U-T in samenwerking met het Filmhuis Doorn de film 'Ida' in het kader van de 85e Boekenweek. Het thema van de Boekenweek is Rebellen en dwarsdenkers.

Polen, 2013
Drama / 80 minuten
Regie: Pawel Pawlikowski
Cast: Agata Trzebuchovska, Agata Kulesza

Polen 1962. De wees Anna wordt opgevoed in het klooster door de nonnen. Voordat ze haar gelofte als klossterzuster aflegt moet ze haar tante Wanda spreken, haar enige nog levende familielid. Met enige tegenzin verlaat Anna het klooster om haar tante op te zoeken.

Wanda's leven is in alle opzichten het tegenovergestelde van dat van Anna. Hoewel ze in eerste instantie nauwelijks iets met elkaar lijken te hebben, besluiten ze uiteindelijk om samen op pad te gaan om de laatste vragen over hun verleden beantwoord te krijgen.

De film begint om 20.00 uur. Inlopen kan vanaf 19.30 uur.

Over de Boekenweek

Rebellen en dwarsdenkers: ze zijn er genoeg in de literatuur. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo: in de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Meer lezen op de website van de Boekenweek