Une Belle Histoire - muziektheater

8 oktober 2021, van 20:15 tot 22:10 | Allemanswaard Amerongen

Kosten: € 21,50 incl. consumptie. Korting: biebpas/65+

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Waan je op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden het Franse chanson viert. Geniet, zing mee en laat je verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen.

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans-bezetting! Komt dat misschien door zijn recente solotournees? (Dubbel Leven, over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant). Dat zou goed kunnen. Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast.

Gerard komt met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen het theater in, om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met je te delen. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van onder meer de accordeon en de viool, word je meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

Het verbond tusen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le big bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van de kampvuurtjes als jongen langs de Loire, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man; van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt.

Deze en andere favorieten van Michel Fugain zullen dus niet ontbreken in ‘Une belle histoire.’ Julien Clerc, de Poppy’s, Edith Piaf, Stromae, Aznavour, Gérard Lenorman…het wordt genieten!

Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band o.a. bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: “Laat me / Vivre” en “Une belle histoire / Een mooi verhaal”. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000.  De band maakte vier albums en deed evenveel theatertournees.

Publieksreacties
"Gerard Alderliefste, als geboren leader wist je deze kanjers nu al tot een geheel te brengen, het stond als een huis!! Wat een muzikale hoogstandjes, het was inspirerend en vol energie!"
Inge Reus, Den Haag

Fijn en veilig naar het theater

We ontvangen je graag weer in de cultuurhuizen op de Utrechtse Heuvelrug! Alle bezoekers vanaf 13 jaar wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs in combinatie met een geldig indentiteitsbewijs. Je coronatoegangsbewijs is te verkrijgen door een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatief testbewijs in de CoronaCheck-app te zetten of een papieren bewijs te printen. 

Op de website coronacheck.nl vind je meer informatie over het ophalen van je coronatoegangsbewijs. Voor extra hulp kun je terecht bij de computer-spreekuren (na aanmelding) of de informatiebalie in een vestiging van de Bibliotheek Z-O-U-T.