Classic Filmcafé Driebergen

• Classic Filmcafé: Those magnificent men and their flying machines Bekijk details

Van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

Groot-Brittannië (1965, Ken Annakin) In 1910, het tijdperk van de luchtvaartpioniers, wordt er een race georganiseerd tussen Londen en Parijs waaraan allerlei nationaliteiten meedoen. De Britse en de Amerikaanse deelnemer strijden in deze komedie om de overwinning en de aandacht van de dochter van de organisator.

vr 13 sep

• Classic Filmcafé: Amarcord Bekijk details

Van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

Italië (Fellini 1973) De autobiografische film Amarcord beslaat een jaar uit de jeugd van Federico Fellini in het fascistische Rimini van 1937.

vr 11 okt

• Classic Filmcafé: The name of the rose Bekijk details

Van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

GB/VS/IT 1987 Als in de 14e eeuw in een Benedictijnenabdij een monnik onder verdachte omstandigheden overlijdt, roept de gemeenschap de hulp in van de vermaarde monnik William van Baskerville om de zaak op te lossen. De abt wil hiermee voorkomen dat hij vertegenwoordigers van de Inquisitie over de vloer krijgt.

vr 08 nov

• Classic Filmcafé: Fiddler on the roof Bekijk details

Van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

VS 1971 (musical) Het verhaal speelt zich af in 1905. Tevje is een Joodse melkboer in Anatevka, een kleine Russische sjtetl. Zoals alle andere Joden in het dorp houdt hij vast aan de traditie. Er komen echter nieuwe tijden. De Joden worden in tsaristisch Rusland door de autoriteiten geïntimideerd en zijn dochters willen trouwen uit liefde in plaats van de traditie te volgen.

vr 13 dec