Classic Filmcafé Driebergen

• Classic filmcafé: La gloire de mon père Bekijk details

Van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

In La gloire de mon père staan de jeugdervaringen van de kleine Marcel centraal. Deze film is een prachtige, nostalgische ode aan het leven op het platteland.

vr 14 feb

• Classic Filmcafé: Chariots on fire Bekijk details

Van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

GB (1981 Hugh Hudson) In 1919 gaat Harold Abrahams studeren aan de Universiteit van Cambridge. Hij wordt koel onthaald, maar blijkt een fantastisch hardloper te zijn. Abrahams voltooit als eerste de Trinity Great Court run en wint wedstrijd na wedstrijd, tot Eric Liddell verschijnt.

vr 13 mrt

• Classic Filmcafé: Some like it hot Bekijk details

Van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

VS (1959, Billy Wilder) In het roerige Chicago van de jaren twintig zijn de jazzmuzikanten Joe en Jerry getuige van een massamoord. Om te ontkomen aan de maffia duiken ze verkleed als vrouw onder in een vrouwenorkest dat op weg is naar Florida. Maar dat is pas het begin van alle verwikkelingen.

vr 17 apr

• Classic Filmcafé: Mrs. Miniver Bekijk details

Van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

GB (1942, William Wyler) De Britse familie Miniver leidt een comfortabel leven, waar abrupt een einde aan komt als de oorlog uitbreekt. Mrs. Minivers man en oudste zoon nemen deel aan de oorlog, terwijl mrs. Miniver in haar dorpje achterblijft. Ze weet zich geen raad als ze een gewonde Duitse soldaat in de tuin vindt.

vr 08 mei

• Classic Filmcafé: The Inn of the sixth hapiness Bekijk details

Van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

VS/GB (1958 Mark Robson) Niemand heeft vertrouwen in het Britse dienstmeisje Gladys Aylward (Ingrid Bergman), dat niets liever wil dan zendeling worden in China. Ondanks alle tegenstand lukt het haar toch om dit voor elkaar te krijgen. Dan valt Japan China binnen. Na een bombardement moet Gladys een grote groep kinderen in veiligheid brengen over de bergen.

vr 12 jun

• Classic Filmcafé: Butch Cassidy and the sundance kid Bekijk details

Van 18:30 tot 21:00 | Bibliotheek Driebergen

VS (1969, George Roy Hill) Butch Cassidy en The Sundance Kid zijn twee bank- en treinovervallers die uiteindelijk moeten vluchten naar Bolivia. Maar daar houden de problemen niet op.

vr 10 jul